Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Karlskrona
KHK

Johansson straffvinnare för Örebro

10 november 2016 21:45
#ÖREKHK

Det krävdes straffar innan Martin Johansson bröt dödläget och sköt segern till Örebro. Närkelaget vann över Karlskrona med 1-0, efter stort målvaktsspel av både Axel Brage och Johan Holmqvist.


Omstarten av SHL innebar match mellan tabellelvan Örebro och serieledaren Karlskrona. Mötet inleddes i en tät stil, där det var ont om klara lägen. Spelmässigt hade Örebro ett visst övertag, men den första stora chansen gick till Karlskrona och Emil Lundberg. Axel Brage stoppade det avslutet och gjorde även en avancerad parad något senare, då sittandes på isen.

Första 20 slutade mållösa och i mittenakten växlades tempot upp en aning. Allra mest drivande i det var Örebro, som kom i snabba spelvändningar och hade flera lägen. Samtidigt öppnades det upp ytor även i den andra änden, något Karlskrona var nära att utnyttja.

I numerärt överläge lämnades Morten Madsen helt omarkerad och fick pucken på bladet, men skottet gick utanför det halvt öppna målet. I övrigt var det Örebro som hade flertalet chanser och likaläget stod sig till tredje.

Brage höll tätt: "Skönt att vinna med Örebro"

– Vi har inte kommit upp i nivå än. Nu har vi 20 minuter där vi kan vinna matchen. Det är skönt att det fortfarande står 0-0, för vi har absolut inte spelat vårt bästa, resonerade Karlskronas kapten Madsen i intervju med C More.

Gästerna klev även ut bra i tredje och fick fast spelet på offensiv planhalva under långa stunder. Efterhand tog dock Örebro över och därefter var det total hemmadominans. Laget kom bland annat i en tre mot en-kontring, ett anfall som Greg Squires avslutade.

Matchen gick dock till förlängning, där Johan Holmqvist omedelbart svarade för en enorm dubbelräddning. Först stoppade målvakten Daniel Vikstens avslut och sedan kastade han sig raklång på Martin Johanssons retur. Johansson skulle dock ta revansch, för i den efterföljande straffläggningen sköt han det enda målet och avgjorde till 1-0. Det gav Örebro bonuspoängen och ett lyft i tabellen.

– Det är en svår match att spela, men jag tycker att vi äger spelet. Väldigt skönt att få vinna min första match med Örebro, summerade Axel Brage som höll nollan i Örebromålet.