LIF

Efterlängtad islossning för Linköping

15 november 2016 21:42
#LHCLIF

Linköping hade inför mötet mot Leksand endast två segrar på hemmaplan, men efter en rejäl islossning ikväll kunde man avfärda Leksand med 6-1 och bjuda hemmapubliken på en efterlängtad trepoängare.

Leksand började piggt, lyckades pressa fast Linköping i anfallszon och var också nära att ta ledningen, men dalmasarna hade inte marginalerna med sig i matchinledningen. Istället var det hemmalaget som successivt skulle ta över förstaperioden. Kristian Käkyvä, som avgjorde i övertid senast mot Örebro, fortsatte sin fina poängsvit genom att först sätta 1-0 numerärt överläge och sedan assistera till Garret Roes 2-0-mål fem minuter före pausvilan.

Snabb replik

Andra perioden inleddes med ett fortsatt hemmatryck, men som så ofta på hemmaplan den här säsongen ville målskyttet inte lossna för Linköping. Istället var det Johan Olofsson som gav Leksand kontakt när han reducerade med en kylig frilägesavslutning. Dock blev glädjen kortvarig. Andrew Gordon svarade direkt med sitt 3-1-mål och av bara farten satte Jakob Lilja 4-1 med ett rappt handledsskott i första krysset.

– Jag tycker vi kommer in bra och skapar långa anfall. Så fort de får upp pucken så vänder vi igen, så det känns bra, sa Linköpings målskytt Jakob Lilja om andra perioden till C More.

Broc Little ny poängligaledare

Linköpings spelövertag höll i sig i den tredje perioden och Leksand kom aldrig nära ikväll. Emil Kristensen hittade krysset till 5-1 och Broc Little fastställde slutresultatet till 6-1 efter en vacker soloåkning. Ett mål som tillsammans med hans två assist ikväll tar amerikanen upp i poängligaledning.

– Vi får utdelning och får spela på ledning hela matchen. Jag tycker även vi gör en jättebra match mot Färjestad senast så vi har väntat på den här utdelningen, sa en nöjd Dan Tangnes, Linköpings tränare, till C More.

– Det ser ut som killarna har roligt därute i den tredje perioden.