DIF

Iskall Hudacek i hypereffektivt Örebro

17 november 2016 21:30
#ÖREDIF

Det var långa stunder Djurgården som stod för anfallsspelet, men skotten motades gång efter annan bort av Julius Hudacek. Örebro hade en tydlig matchplan och den lyckades till punkt och pricka.

I en mållös förstaperiod var Daniel Viksten närmast mål med sitt skott i ribban. Djurgården hade mest puck och tryckte ner Örebro i långa anfall stundtals. Men Örebro försvarade sig bra och hjälpte Julius Hudacek i hemmakassen.

I andra perioden vann Djurgården skottstatistiken med 17-3. Skotten haglade stundtals runt Hudacek, men räddade inte han så gick de antingen i virket eller utanför.

Djurgårdens spel i numerärt överläge har verkligen inte rosat marknaden den här säsongen. Det gjorde det heller inte i Örebro, utan tvärtom var det just under ett sådant som Johan Wiklander i ett friläge satte 1-0 för Örebro.

Utnyttjade chanserna

Skillnaden i effektivitet var väldigt stor. Djurgården fortsatte att anfalla i tredje perioden, men precis som i andra var det Örebro som hade de vassaste chanserna. Gästerna kunde spela i anfallszon länge utan att komma till de riktigt heta chanserna medan Örebro kändes farliga så fort de kom in i anfallszon, vilket de fick göra enkelt.

Kalle Olsson slog in en retur fram till 2-0 och Daniel Viksten satte 3-0 på en snabb spelvändning efter att Djurgården gått bort sig ännu en gång. Segern blev solklar och densamma resultatmässigt som förra gången lagen möttes. Julius Hudacek var planens spelare och höll alltså andra raka nollan mot Djurgården. I kväll motade han 37 skott.

– Jag tycker att vi är bättre än Örebro i allt utom i effektiviteten. Vi är bra men är ineffektiva. Vi borde ha tagit bort sikten för Hudacek oftare, sammanfattade Djurgårdens tränare Robert Olsson till C More.

– Vi kämpar och sliter och täcker skott, något som saknats på sistone. Vårt grundspel var tillbaka ikväll, sa Örebros Kalle Olsson.