Örebro avgjorde efter målexplosion

24 november 2016 21:55
#ÖREFBK

Örebro var visserligen redan i ledningen men den riktiga nådastöten sattes in sex minuter in i tredje perioden. Med två snabba mål skaffade de sig ett ointagligt försprång och kammade hem sin andra raka hemmaseger.

I en förstaperiod där båda lagen vaskade fram en del lägen var det hemmalaget som fick utdelning. Backen Peter Andersson han gått in och ut ur laget den senaste tiden så för honom var det nog extra skönt att sätta sitt första mål för säsongen fram till 1-0.

Färjestad var som sagt nära ett par gånger. Björn Svensson borde nog exempelvis ha skjutit istället för att passa när han fick i stort sett öppet mål.

Svensson jagade vidare efter sitt första mål i Färjestadströjan i andra, men han och de andra gästerna var lite för uddlösa i sina avslut.

Färjestad hade mest puck, men Örebro stack upp och skapade en del också. Bland annat hade Michael Haga en straff som Lars Haugen räddade.

– Vi är alldeles för dåliga i avsluten och att ta oss in framför mål. De spelar tätt och väntar på att vi ska passa fel så de kan sticka, men det gäller för oss att kunna hantera det, sa Färjestads tränare Leif Carlsson till C More i den andra pausen.

"Regler är regler"

Men Färjestad kunde inte hantera Örebro den här kvällen. Inom loppet av 14 sekunder, sex minuter in i tredje perioden, gick Örebro fram till 3-0. Libor Hudacek började och Joel Mustonen hängde på.

Färjestad fick kontakt igen en stund senare genom Joel Eriksson Ek och hade en puck till inne i mål. Det godkändes dock inte på grund av spelare i målområdet.

– Regler är regler, de är tuffa ibland men bra att ha med sig ibland. Vi gör ändå ett försök i tredje, men trafiken framför mål är för dålig idag, sa Magnus Nygren till C More.

Örebros seger kom välbehövligt, men det finns att jobba på.

– Axel Brage var den största anledningen till att vi vann. Vi kämpar, täcker skott och jobbar för varandra. Men långa stunder är vi uppsnurrade och då klev Brage fram. Många saker blir dock bättre hela tiden så vi har en bra känsla i truppen, sa Örebros Joel Mustonen till C More.