Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Sen vändning gav Malmö segern mot Brynäs

24 november 2016 22:03
#MIFBIF

Det såg länge ut att gå mot Brynässeger. Sen såg det ut att gå mot förlängning. Men det slutade alltså med Malmöseger efter att målskyttet till slut lossnade för skåningarna.


– Ibland studsar inte puckarna med en. Vi hade bra utdelning i början av säsongen, men nu har det gått tungt ett tag. Men det gäller att ha tålamod, sa Malmös Konstantin Komarek till C More efter den första perioden.

Komarek var en av hemmaspelarna som hade riktigt fina lägen att näta under de första 20 minuterna, men måltorkan höll i sig.

Inte heller i andra perioden hade skåningarna lyckan på sin sida. Lägen saknades inte men David Rautio spelade inspirerat i bortakassen.

Istället var det gästerna som bröt målnollan i matchen. Oskar Lindblom sköt ett så pass hårt skott så inte många såg att den var inne. Pucken studsade ut med hög fart, men efter videobedömning kunde situationsrummet konstatera att den klart och tydligt var inne.

Vändningen

Malmö höll länge och väl på att stånga sig blodiga mot en storspelade David Rautio i bortakassen. Men det här med sena kvitteringar kanske är Malmös melodi. I förra omgången kvitterade de med en halv sekund kvar. Nu kom den med fyra minuter kvar när Ilari Filppula till sist överlistade Rautio.

Många trodde då på förlängning, men strax därefter drog Brynäs på sig en utvisning. Då passade Malmö på att trycka dit 2-1 också, Fredrik Händemark på en retur. Tongångarna i Brynäs var av förklarliga skäl inte så muntra efteråt.

– Det är en jäkla tung förlust när det händer så här på slutet, jag är lite irriterad nu, sa den assisterande tränaren Tommy Sjödin till C More.

– Självklart skönt, vi hade inte vunnit på ett tag. Jag tycker att vi förtjänade att vinna och det är skönt att producera, något jag förväntas göra, kommenterade Malmös Ilari Filppula.