Högbergs nolla satte stopp för Frölundasviten

26 november 2016 18:50
#LHCFHC

Linköping satte stopp för Frölundas sex matcher långa segersvit och vann med övertygande 3-0. Segern var lagets fjärde i följd hemma i Saab Arena, där Marcus Högberg var stor hjälte med 33 räddningar.

Det var full fart redan från start när Linköping tog emot Frölunda på lördagen. Redan i den första minuten kom Niclas Lundgren till ett bra läge för LHC, medan Frölundakaptenen Joel Lundqvist kort därefter hade en styrning tätt utanför. Spelmässigt var det gästerna som kopplade greppet och matchupptakten kontrollerades även av Frölunda.

Ett aggressivt Linköping arbetade sig in och med halva perioden spelad fick laget chansen i numerärt överläge. Där spelade Garrett Roe och Niklas Persson fint fram Broc Little, som satte 1-0 i öppet mål. Christoffer Ehn testade för Frölundas räkning Marcus Högberg efter ett genombrott längs kanten. Målvakten räddade två gånger om och istället var det Linköping som skulle komma närmast ytterligare utdelning. I slutsekunderna hade både Andrew Gordon och Little chansen från nära håll.

– Vi fick jobba oss in i det här och det gjorde vi på ett bra sätt. Nu på slutet har vi ett bra tryck på dem, anlyserade Niklas Persson för C More.

"Jätteskönt att vinna hemma igen"

Linköping hade avslutat den första perioden i spel fem mot tre, en spelform som följde med laget in till mittenakten. Där behövde LHC inte ens en minut för att utöka ledningen, när Broc Little gav Garrett Roe öppet mål och 2-0. Anssi Salmela var sen nära att bjuda in Frölunda i matchen, men backens framspelning till motståndaren Sean Bergenheim stoppades av Högberg.

Matchbilden var i mittperioden väldigt öppen, med stora ytor för lagen att ställa om på. Just i samband med en kontring var kapten Persson nära att komma fri med Gustafsson, som var först på pucken. Frölunda avslutade sedan perioden starkt och gästerna hade stundtals riktigt hårt tryck mot Linköpingszonen.

Pressen bestod i upptakten av slutperioden, men Linköping höll tätt. När hemmalaget sedan gick till anfall efter elva minuter bjöd Anssi Salmela, Sebastian Karlsson och Henrik Törnqvist på hockeygodis när den senare skickade 3-0 i nät. Det blev även slutresultatet och innebar Linköpings fjärde raka seger i Saab Arena. Bland hemmahjältarna fanns Marcus Högberg, som noterades för 33 räddningar och nollade serieledande Frölunda.

– Det var en jättebra match av oss! Vi jobbar helt över 60 minuter och det är jätteskönt att vinna på hemmaplan igen, konstaterade Högberg i intervju med C More.