MIF

Haukeland spikade igen mot Malmö

27 november 2016 18:53
#LIFMIF

För tredje gången på sju matcher spelade Malmö 0-0 efter full tid och Malmös måltorka är just nu en av seriens största ögonbrynshöjare. Efter en mållös förlängning vann Leksand matchen på straffar.

Malmö hade det mesta av spelet i den första perioden, men hemmalaget Leksand försvarade sig med stort hjärta. Markus Lauridsen räddade Leksand från ett målmässigt underläge när han sparkade bort pucken från dess väg mot mål när Henrik Haukeland i Leksandskassen blivit överspelad.

Leksands Johan Porsberger hade ett skott i ribban och det var absolut inte chansfattigt men den första perioden slutade mållös.

– Helt okej, första tio är väl inte jättebra, men vi jobbar och åker skridsko och fortsätter det så blir det bra. Vi saknar effektivitet i powerplay, men det är bara att fortsätta skjuta så studsar den in, kommenterade Leksands Johan Porsberger till C More.

"Vi måste strukturera upp det här"

Leksand steppade upp sig rejält i den andra perioden och satte mycket bättre press på gästerna. Alexander Ytterell höll sig flera gånger framme och skapade oreda i Malmöförsvaret och Markus Lauridsen spelade återigen uppoffrande i försvaret och tillsammans med målvakten Henrik Haukeland räddade han laget från baklängesmål även i den andra perioden. Hemmalaget vann skotten i en böljande period med 13-6 men inte heller Leksand lyckades göra några mål.

– Haffsigt, fram och tillbaka, vi måste strukturera upp det här. Båda lagen jobbar väldigt hårt vilket innebär att ingen är helt 100 i något byte, analyserade Malmös Nils Andersson till C More.

Malmös måltorka håller i sig

Det var ställningskrig i den tredje perioden med bara tio skott på mål totalt (6-4). Malmö som inte lyckats göra mer än 13 mål under ordinarie tid de senaste tio matcherna hamnade i försvarsställning och skapade väldigt lite framåt. Leksand kunde tack vare några numerära överlägen få visst tryck mot Cristopher Nihlstorp i Malmömålet, men de där riktigt farliga chanserna lös med sin frånvaro och även den tredje perioden slutade 0-0.

Efter en dramatisk förlängning där båda lagen hade var sitt numerärt överläge kom matchen att avgöras på straffar. Johan Porsberger var den ende som satte sin straff. Det gjorde han i den andra omgången och när Henrik Haukeland räddade Malmös sista straff från Fredrik Händemark var bonuspoängen Leksands.