Örebro drog längsta strået mot Leksand

1 december 2016 21:45
#ÖRELIF

Det svängde friskt åt båda håll när Örebro besegrade Leksand med 4-3. Örebro vägrade ge med sig denna kväll och kom ikapp från underläge tre gånger om för att till sist vända och vinna.

Leksand öppnade bortamatchen mot Örebro på ett riktigt imponerande sätt och pressade tillbaka hemmalaget ordentligt till en början. I ett flygande anfall satte dessutom Tobias Forsberg 0-1 på resultattavlan.

Leksand hade sedan bud på mer och stressade Örebro i deras uppspel på ett framgångsrikt sätt. Hemmalaget kom dock tillbaka och spelade upp sig i slutdelen av den första perioden och fick också in kvitteringen. 1-1 kom efter att Petr Zamorsky skickat in pucken från sarghörnet, via Leksands Patrik Norén in i mål.

Men Leksand lät sig inte nedslås av den snöpliga kvitteringen utan tog kommandot även i den andra perioden. Tobias Forsberg var på sprudlande målhumör och det var han som styrde in 1-2 på en fin pass av Joe Piskula.

Leksand hade sedan bud på mer men Örebro stack upp i farliga kontringar och det var på just en sådan som Greg Squires bombade in 2-2 i krysset.

Örebro vände och vann

Leksand fortsatte att pressa på i den tredje perioden och när Johan Porsberger satte 2-3 med en läcker soloprestation så trodde många dalmasar på poäng. Men Örebro vägrade ge sig denna kväll.

Libor Hudacek bjöd på en flygande soloräd längs kanten och avslutade med att smälla in 3-3 i krysset kort därpå. Och efter det så drog Nichlas Torp i Leksand på sig matchstraff för tripping, och det skulle bli avgörande. I spelet fem mot fyra kunde Kalle Olsson trycka in 4-3 från nära håll.

Leksand orkade sedan inte resa sig med en man mindre och Örebro knep tre poäng denna kväll.