Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Högberg satte stopp för Malmö

1 december 2016 22:06
#LHCMIF

Linköping gjorde två läckra mål och det räckte till seger mot Malmö som har fortsatta problem med målproduktionen. Hemmamålvakten Marcus Högberg gjorde livet extra surt för skåningarna som än en gång blev nollat.


Linköping var på jakt efter sin fjärde raka hemmaseger och visst fanns det chanser att ta ledningen mot Malmö. Framförallt var det transatlanterna Garrett Roe, Andrew Gordon och Broc Little som visade vägen, men några mål lyckades ingen Linköpingsspelare göra. Inte många har gjort det på Malmö på sistone. Man pratar mycket om skåningarnas problem att göra mål, men glömmer lätt hur pass bra de varit att hålla tätt. Bara en gång på nio matcher har Malmö släppt in mer än två mål. Det blev heller inga mål i den första perioden.

Heta känslor framför målet

– Jag tycker att vi kan förbättra vårt passningszon från egen zon. Vi ger bort lite passningar som inte sitter på bladet. Offensivt har det varit okej, vi är där och hugger, sa Malmös tränare Peter Andersson inför den andra perioden.

Det visades heta känslor i den andra perioden, främst framför Linköpingsmålet, huvudsakligen efter det att Linköping tagit ledningen. Målet var frukten av ett fint förarbete av Vilmos Gallo som från högerkanten fick iväg en sidledspass som stöttes i mål av Niklas Fogström. Cristopher Nihlstorp i Malmökassen hängde inte med i förflyttningen. Malmö steppade upp i periodens andra halva och stressade Linköping högt upp i banan, men några mål blev det inte heller i den andra perioden.

Vackert mål av Little

– Det är väl en jämn historia, vi har gjort mål, de har inte gjort det och vi är väl nöjda med det. Vi har bra försvarsspel, tyvärr har det blivit några långa byten och det lider vi av. Vi måste försvara bra nu och det har vi gjort bra på sistone, sa matchens ende målskytt Niklas Fogström till C More.

Linköping höll undan, och inte bara det, laget stod också för ett riktigt fint mål som fastställde slutresultatet, 2-0. Andrew Gordon befann sig långt bak, till höger i offensiv zon och la en diagonalpassning ner mot mål där Broc Little mötte upp och stötte in pucken. Med en tvåmålsledning höll Linköping säkert undan Malmöspelarna och trängde ut anfallarna mot sargerna. Det som trots allt blev lägen stoppades av en storspelande Marcus Högberg i målet.

– Vi spelade samma spel som mot Frölunda, skönt att vi vann igen. Pucken studsar min väg och jag har lite tur och det är bra försvarsspel också, sa Linköpings målvakt Marcus Högberg till C More efter att ha hållit nollan för andra matchen i rad.