Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
HV71
HV71

Historisk nolla i HV71:s nya seger

3 december 2016 21:05
#ÖREHV71

Formstarka HV71 fortsätter att rada upp segrar och borta mot Örebro kom den femte på de sex senaste matcherna. Oscar Sundh noterades för två mål i 0-3-vinsten, där målvakten Linus Söderström stod för sin första SHL-nolla.


Efter en intensiv matchupptakt där lagen klev in rejält i närkamperna var det HV71 som kopplade ett visst grepp om bortamötet med Örebro. Gästerna kom till en mycket fin chans genom Kevin Stenlund och fick även ett tidigt numerärt överläge. Örebro redde ut det utan några större problem och kunde successivt lyfta upp spelet, men de hetaste chanserna hade HV.

Allra närmast var Oscar Sundh med ett rappt avslut som Julius Hudacek parerade med benskyddet. Med en kvart på klockan kom så ledningsmålet för HV71, sedan Erik Christensen fiskat upp en retur och skickat 0-1 i öppet mål. Greg Squires serverade sedan Libor Hudacek en fin kvitteringschans, men Linus Söderström var följsam och svarade för en bra räddning.

– Det var annorlunda, inget snack om saken. Men fortfarande är det samma spel därute och det får man gå tillbaka till. Göra det som man är bra på och göra det enkelt till en början för att komma in, förklarade den debuterande Örebrovärvningen Nicklas Grossman för C More.

Ny tabelltvåa: "Vi har en trygghet i vårt spel"

Mittenakten präglades till en början av korta spelsekvenser och det dröjde innan matchbilden satte sig. Åtta minuter in fick så HV71 chansen i numerärt överläge och då ven skotten kring Julius Hudacek. Christensen missade öppet mål och både Stenlund och Thörnberg prikcade stolpen, men uddamålsledningen stod sig.

I tredje gavs Örebro ett powerplay och hemmalaget tryckte på, bland annat genom ett backskott av Dominique Heinrich. Men mitt i pressen lyckades Ted Brithén bryta pucken vid blålinjen och friställa Oscar Sundh till 0-2. Örebro försökte därefter att skapa kontakt, men laget kom inte till några heta lägen.

Istället samspelade sig Arlbrandt, Brithén och Sundh mycket läckert fram till 0-3. Målet gjordes av Sundh och blev matchens sista, något som gav HV tre nya poäng. En starkt bidragande faktor till vinsten var målvakten Linus Söderström, som svarade för karriärens första SHL-nolla. HV tog tack vare det sin femte seger på de sex senaste matcherna och är ny tabelltvåa.

– Vi känner oss starka och har en trygghet i vårt spel. Det är en härlig grupp, kommenterade tvåmålsskytten Sundh för C More.