Hemma
Luleå
LHF
Borta
Frölunda
FHC

Kapten Lundqvist frälste Frölunda tidigt

3 december 2016 21:20
#LHFFHC

Joel Lundqvist behövde bara 51 sekunder på sig för att skjuta segern till Frölunda. Kaptenens 0-1-mål blev matchens enda på lördagen, vilket innebar att Frölunda nollade Luleå för andra gången på två dagar.


Ett revanschladdat Luleå åkte på en riktig kalldusch på lördagskvällen. Redan efter 51 sekunder spelade Mats Rosseli Olsen fram kapten Joel Lundqvist som skickade 0-1 i nät för Frölunda. Göteborgslaget fick tack vare det bästa tänkbara start på back-to-back-mötets andra rond, en matchupptakt som Frölunda dominerade.

Luleå kunde växa in ganska så snabbt och en smart framspelning av Andreas Falk gav Einar Emanuelsson chansen framför mål. Dan Bakala stoppade det avslutet och var även vaken när Karl Fabricius kort därefter styrde ett backskott. De bästa chanserna gick till Frölunda, bland annat genom ett friläge för Sean Bergenheim. I slutskedet bjöd sedan Johan Harju på en riktig indianare då Luleåkaptenen serverade Christoffer Ehn pucken mitt i slottet.

– Skön start självklart. Sen tycker jag att vi går ner i tempo. Vi får dra upp farten lite, för nu går det för segt därute, analyserade målskytten Lundqvist för C More efter första 20.

Leder med nio poäng: "Ställer verkligen upp för segern"

Frölundakaptenen skulle få se på fart direkt i mittenakten. Där trampade sig Luleås ungtupp Einar Emanuelsson loss längs högerkanten, bröt in och prickade underkanten av ribban. Tim Kennedy hade kort därefter ytterligare en möjlighet och Luleå öppnade piggt.

Halvvägs in i perioden hittade även Julius Junttila rätt på en retur, men målet dömdes bort efter att Johan Harju vält omkull målvakten Bakala. Spelet var därefter öppet och det svängde åt båda håll. Nicklas Lasu och Bill Sweatt hade varsitt öppet skottläge i slutskedet utan att få utdelning.

I upptakten på tredje fick sedan även Bergenheim fritt fram, men Filip Gustavsson stängde till. Chansmässigt var det tätt och de klara lägen som uppstod hade Frölunda. Luleå fick till viss press i slutminuten, men Bakala kunde nolla motståndet för andra kvällen i följd. Det gav Frölunda segern med 0-1 och laget toppar nu SHL med nio poängs marginal.

– Vi har en jättebra målvakt i Dan Bakala och täcker skott. Det är inget skönspel idag, det är ett jäkla jobb som sker och alla är beredda att jobba hårt för varandra. Vi ställer verkligen upp på den här segern, sade Frölundatränare Roger Rönnberg till C More.