Hemma
Leksand
LIF
Borta
Frölunda
FHC

Kan formtoppade Leksand rubba giganten Frölunda?

8 december 2016 13:00
#LIFFHC

Leksand har fem segrar på de sju senaste matcherna och kommer till spel efter två starka segrar mot Rögle. Nu ställs man mot giganten Frölunda som leder serien i stor stil. Frågan är om Leksand även kan rubba det hindret?


Formkollen

Leksand har efter en tung start på säsongen verkligen fått upp farten. Spelet i egen zon har blivit säkrare och anfallsspelet har blivit betydligt effektivare. Det har också visat sig i resultatraden som visar fem segrar på de sju senaste matcherna. Bland annat efter två raka 3-2 vinster i det viktiga dubbelmötet mot Rögle.

Frölunda har gått som tåget egentligen hela säsongen. Även Frölunda kommer från ett dubbelmöte som slutat med två vinster. 4-0 och 1-0 mot Luleå. Lägg därtill att Frölunda segrade i CHL mot Linköping under tisdagen med 4-0 och bevisen på den starka defensiven blir än tydligare.

Läget i lagen

Hos Leksand är Ben Youds och Daniel Bertov skadade. Lukas Eriksson är avstängd. Mot Rögle fick Nichlas Torp och Sondre Olden kliva av och är osäkra kort inför mötet mot Frölunda.

Frölunda saknade i matcherna mot Luleå Kristian Vesalainen, Matt Donovan och Johan Sundström.

Notera att

  • Frölunda har vunnit 13 av sina 16 senaste matcher i SHL.
  • I de fem senste matcherna som Frölunda gjort mål i - har Joel Lundqvist gjort poäng.
  • Alexander Ytterell i Leksand har i två raka matcher gjort ett mål och en assist.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LIFFHC