Djurgården bröt förlusttrenden

10 december 2016 18:20
#DIFLIF

Efter fyra raka förluster skulle Djurgården slutligen resa sig. Hemma på ett fullsatt Hovet plockade man med sig alla tre pinnar, när formstarka Leksand besegrades med 3-1.

På ett fullsatt och kokande Hovet såg vi två vinstdesperata lag drabba samman på lördagen. Djurgården, med fyra raka förluster i bagaget, öppnade matchen piggast mot Atte Engren och hans leksandsförsvar - och det var också stockholmarna som skulle få jubla först. När Leksand fick chansen i powerplay stack Patrik Lundh upp i en snabb omställning och serverade Markus Ljungh till 1-0. Hemmaglädjen blev dock kortvarig, då leksingarna i samma powerplay och tämligen omgående kvitterade när Johan Porsberger slog in en puck på tennis.

Djurgårdsdominans i andra

Den andra perioden blev en ensidig historia. Djurgården dominerade den fullständigt, mot ett Leksand som inte lyckades få iväg ett enda skott på mål. Gästerna hade Atte Engren, som "bara" släppte en puck förbi sig, att tacka - ett mål signerat Jonathan Davidsson.

– Vi är inte alls nöjda. Det gäller att vi kommer tillbaka till vår gameplan - den följs inte alls just nu, sade en besviken Jon Knuts till C More i periodvilan.

Inledningen av den tredje tillhörde hemmalaget som inte lyckades få hål på Atte Engren, vars Leksand höjde sig ju längre perioden gick. Djurgården skulle dock få in ett tredje mål till slut, när Jeff Tambellini kyligt satte spiken i kistan.

– En riktigt skön seger såklart. Jeffs (Tambellini) mål var viktigt för oss. Tyvärr blev det lite oroligt i egen zon i emellanåt, men det är något vi får jobba på, sade Djurgårdens Markus Ljungh till C More i pausen.