Collberg skickade bonuspoängen till Ängelholm

26 december 2016 18:43
#FBKRBK

I en svängning och dramatisk tillställning plockade Rögle sin tredje raka seger. I Löfbergs Arena såg man ut att plocka med sig alla tre pinnar, men med 12 sekunder kvar kvitterade Färjestad och tog matchen till förlängning. Efter en underhållande men mållös sådan gick mötet till straffar, där bortalaget drog det längsta strået.

I Löfbergs Arena i Karlstad skulle publiken få bevittna en jämn och rejält svängig tillställning. I en inledning där Färjestad styrde det mesta av spelet, var det dock Rögle som skapade de vassaste chanserna - där Lars Haugen bjöd på ett gäng riktiga klassräddningar. Periodens ende målskytt blev hemmalagets Björn Svensson, som skickade in ett lurigt skott som Rögledebuterande Anders Lindbäck något oturligt släppte förbi sig.

Rögles snabba vändning i andra

Rögle skulle till slut få hål på storspelande Lars Haugen. I powerplay stryde först Filip Karlsson in kvitteringen och inom loppet av sex minuter skulle man gå upp till en 3-1-ledning. Färjestad matade på efter de upprepade kallduscharna och Alexander Johansson satte reduceringen till 3-2 med sju minuter kvar. Trots en enorm press från hemmalaget, gick gästerna in i paus med en uddamålsledning.

Den tredje och sista perioden skulle bli en dramatisk historia. Färjestad fick flera chanser att kvittera tillställningen i ett tidigt skede - bland annat när målvakten Lindbäck visades ut två gånger om för tripping - men det dröjde till matchens 12 sista sekunder, innan Mikael Wikstrand sköt 3-3 för värmlänningarna.

Efter en mållös men svängning förlängning kunde till slut Sebastian Collberg skicka bonuspoängen till Ängelholm med sitt avgörande straffslag.

– Vi ska vara glada över en poäng idag. Rögle är bättre än oss. Det var på håret att vi fick in kvitteringen till 3-3 och totalt sett ska vi vara nöjda med en poäng, sade Färjestads Leif Carlsson till C More.