LHC

Linköping tog tre poäng i jämn kamp mot Malmö

26 december 2016 19:26
#MIFLHC

Linköping tog ledningen tidigt, en ledning som de slog vakt om. Malmö kämpade och slet, men poängen följde med Linköping hem.

Matchen blev en timme försenad på grund av att Linköping drabbats av flygproblem.

När matchen väl kom igång fick Malmös Erik Forssell ett kanonläge redan efter några sekunders spel. Kanske blev han överraskad, för avslutet var blekt i fritt läge rakt framifrån. Överlag spelade Malmö bra i början, men Linköping jovbbade sig in i matchen och Vilmos Gallo satte 0-1 efter 5:40 med ett snyggt och överraskande skott som satt klockrent bakom Christopher Nihlstorp. Det var Gallos första mål för säsongen.

– Jag kunde inte sikta riktigt, det var så mycket folk framför mig, sa målskytten till C More i periodpausen.

I andra perioden ökade Linköping på genom Sebastian Karlssons styrning innan tre minuter var spelade. Malmö brände därefter en straff, men bara sekunder efter den missen klev Andreas Thuresson fram och satte sitt första mål på väldigt länge fram till 1-2.

Det var jämnt och tätt, båda lagen hade möjligheter och i tredje jagade förstås Malmö kvittering. De hade två puckar inne, men de godkändes inte efter störande av målvakt respektive hög klubba.

Skåningarna tog ut sin målvakt i slutet och då satte Henrik Törnqvist 1-3 för Linköping i den öppna kassen.