Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Leksand
LIF

Mäktar Leksand med ett formstarkt Skellefteå?

28 december 2016 13:00
#SKELIF

Skellefteå kommer från en strafförlust senast mot Örebro samtidigt som Leksand förlorade hemma mot Luleå. Vilket lag som är mest revanschsuget återstår att se.


Formkollen

Skellefteå har börjat klättra i tabellen och man ligger just nu på en fjärdeplats. Där har västerbottningarna fyra poäng upp till trean Växjö och bakom sig har de Linköping på samma poäng men med sämre plus/minus.

Leksand avslutade starkt innan landslagsuppehållet i mitten av december men har inte riktigt hittat tillbaka till det spelet. De kommer senast från en förlust mot Luleå hemma i Tegera Arena, vilket gör att dalmasarna är tillbaka på sistaplatsen i tabellen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Värt att notera är att Skellefteås Pär Lindholm med största sannolikhet är tillbaka i kvällens laguppställning efter att varit avstängd i en match. Lindholm har varit med och spelat en match mot Leksand den här säsongen och gjorde då två mål och två assist.

Notera att

  • Bud Holloway gjorde sin första poäng i mötet mot Örebro efter återkomsten i Skellefteå.
  • Marcus Pettersson gjorde sitt första mål för säsongen i senaste matchen.
  • Leksand är tillbaka på jumboplatsen i tabellen efter förlusten mot Luleå. Dock endast en poäng efter Rögle.
  • Lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen. Skellefteå har stått som segrare i båda mötena och vunnit sammanlagt med 10-2 (6-1, 4-1).
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKELIF