Succédebut av Nick Bailen när Växjö besegrade Skellefteå

30 december 2016 21:33
#VLHSKE

Det som förväntades bli en jämn match blev aldrig riktigt spännande. Växjö kunde komfortabelt besegra Skellefteå med 5-2, bland annat efter ett debutmål av nyförvärvet Nicholas Bailen, och befäster därmed sin tredjeplats i tabellen inför 2017.

Hemmalaget Växjö satte sig i förarsätet direkt. Man stängde effektivt ner Skellefteås anfallsförsök och kunde gå upp i en tvåmålsledning i första perioden. 1-0 kom i numerärt överläge sedan Dennis Everberg fått fritt skottläge i slottet och 2-0 ordnade Liam Reddox fint framspelad av Philip Holm.

– Jag tycker att vi spelar bra, finns inte så mycket att ändra på tycker jag. Vi har fått powerplayspelet att fungera, sa målskytten Dennis Everberg till C More inför den andra perioden.

Nyårsraket från Bailen

Ja, varför ska man ändra ett vinnande koncept? Växjö fortsatte den inslagna vägen och gick upp till en 5-0-ledning i den andra perioden. I numerärt överläge satte nyförvärvet Nicholas Bailen sitt första mål i Växjötröjan med en riktig nyårsraket från blålinjen, Linus Fröberg ökade på till 4-0 i spel fem mot tre och Dennis Everberg satte 5-0 på inbytte målvakten Gustaf Lindvall, hans andra mål för kvällen. Innan periodpausen reducerade Bud Holloway med en vacker volleyträff från nära håll.

Avslagen tredjeperiod

Skellefteå kom lite närmare i början av den tredje perioden efter att Oscar Möller forcerat in 5-2, men det blev aldrig spännande ikväll. Resten av tillställningen blev avslagen med känslan av två lag som bara ville hem och planera nyårsmiddagen. 5-2 stod sig matchen ut och Växjö befäste därmed sin tredjeplats inför 2017.

– Det är surt att förlora på det sättet vi gör. Energin är inte riktigt där i början på matchen, sen får vi försöka ta ikapp det men det är försent såklart, summerade Skellefteås tränare Bert Robertsson årets sista match i C More.