Hemma
Luleå
LHF
Borta
Karlskrona
KHK

Luleå jagar och jagas

5 januari 2017 13:00
#LHFKHK

Förlust för Luleå hemma mot Karlskrona och lagen bakom kan komma farligt nära, skulle norrbottningarna dock vinna är avståndet till lagen framför sannolikt betydligt behagligare.


Formkollen

Efter en strålande period med 10-1 i målskillnad på tre matcher tog det tvärstopp för Luleå i mellandagarna och efter två raka förluster är målskillnaden på dessa två matcher 1-7. Den senaste förlusten mot Brynäs kom efter en dålig matchinledning då laget släppte in ett par mål inom loppet lika många minuter.

Hos gästande Karlskrona är det svårt att se en tydlig trend, laget har varit något av ett varannandagslag men har nu två raka vinster i bagaget. Båda vinsterna kom dock på hemmaplan, borta har KHK fyra förluster på fem matcher.

Läget i lagen

J-VM har inte tärt avsevärt på något av lagen. Luleå är det lag som haft störst problem med skador på sista tiden och skulle gott behöva några av sina skadade spelare tillbaka.

Notera att

  • Luleå har förlorat sina två senaste hemmamatcher
  • Lagen har mötts två gånger tidigare i år, en gång i Karlskrona, en gång i Luleå, båda gångerna blev det bortaseger
  • Bill Sweatt är den ende spelaren i Luleå som gjort mål de två senaste matcherna
  • Luleås Joel Lassinantti ligger på sjätteplats i ligan för målsnitt, med 2,03 insläppta mål per match, Karlskronas Johannes Jönsson är tvåa i samma liga med 1,54 mål per match
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFKHK