• Huvudsponsorer

Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Linköping
LHC

Johansson förstörde festen på Hovet

5 januari 2017 21:38
#DIFLHC

Jacob Johansson höll sin första SHL-nolla i karriären när hans Linköping besegrade Djurgården. Efter två mållösa perioder skulle det bli målfest i den tredje, i en match som östgötarna slutligen vann med 4-0.


Järnkaminernas Dag bjöd på en mäktig inramning på Hovet under torsdagskvällen. Djurgården, med ett stort självförtroende efter 3-2-segern mot Frölunda senast, var det något mer spelförande laget i den första - medan Linköping skapade de vassare målchanserna. Både Jacob Johansson och Mikael Tellkvist kunde dock berömma sig själva efter den första perioden, som slutade mållös.

– Det är kul att spela hockey i sådan här stämning. Jag tycker att vi har kommit ut på det sättet vi har velat. Men vi måste bli starkare framför deras kasse för att målen ska komma, sade Linköpings Niklas Persson till C More i paus.

Mittperioden dominerades av Djurgården. Hemmalaget satte ständig press i Linköpingszonen och det tycktes länge hänga ett mål i luften. En trygg Jacob Johansson i målet ville dock annat och trots ett stort övertag för Stockholmslaget, hade vi 0-0 även efter den andra.

Powerplaymål satte tonen

Ett powerplay tidigt i den tredje skulle öppna målskyttet i matchen. Linköping, genom Anssi Salmela, tystade publiken på Hovet, när finländaren skickade in en puck från blå som styrdes via en Djurgårdsback. Därefter kom en slags islossning för bortalaget, som i mitten av perioden gick upp till både 2- och 3-0 - innan Jakob Lilja satte fyran i tom kasse. Jacob Johansson höll därmed sin första SHL-nolla i karriären och Linköping plockade sin andra raka victoria.