Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Färjestad
FBK

Kan stukat Färjestad stoppa Brynäs?

5 januari 2017 13:00
#BIFFBK

För första gången den här säsongen kan Brynäs gå upp till fyra raka segrar. Just nu är det Färjestad som står i vägen.


Formkollen

Hemmalaget tycks vara i god form och fick med sig tre vinster från mellandagshockeyn (varav två på bortaplan). Det är andra gången för säsongen som Brynäs har tre raka vinster, i mitten av november stannade det också på tre, återstår att se om formen håller i sig för Gävlelaget.

Färjestad är inne i en tuff period, två förluster på tre matcher i mellandagarna följdes upp av ännu en förlust i tisdags då Frölunda blev för svåra i Göteborg. Färjestad har nu förlorat sju av de senaste åtta bortamatcherna, och har dessutom fyra bortaförluster i följd.

Läget i lagen

Förutom långtidsskadorna saknades ytterligare några brynäsare i segermatchen mot Luleå i förra veckan, men laget klarade sig uppenbarligen bra ändå. Bäst på sistone har det gått för Kevin Clark som gjorde mål för andra matchen i rad och han har nu gjort poäng i fem raka matcher samt i åtta av de nio senaste.

Den senaste frånvarolistan för Färjestad kan liknas med Brynäs dito, bortsett från att Färjestad inte har några långtidsskadade spelare. Däremot har Färjestad haft problem med sjukdomar de senaste dagarna och tvingas lämna många spelare hemma. Till klubbens hemsida berättar tränare Leif Carlsson att Joakim Nygren, Anton Grundel, Jonas Holös, Johan Ryno, Mikael Wikstrand och Anton Gustavsson är sjuka och väntas inte delta, så det är ett rejält stukat Färjestad som ställs på isen.

Notera att

  • Brynäs har tagit sju av nio möjliga poäng mot Färjestad i år, det här är lagens sista möte i SHL den här säsongen
  • Milan Gulas har gjort fyra poäng (3+1) på Brynäs i säsongens tidigare möten
  • Brynäs har fortfarande inte förlorat med mer än två måls marginal den här säsongen
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFFBK