• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Idag 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Leksand
LIF

Malmö starkast i första ronden

6 januari 2017 18:24
#MIFLIF

Det var två lag med sviktande form, men som båda kom från viktiga segrar senast, som drabbade samman i det första av två back-to-back-möten. Malmö lyckades konservera självförtroendet bäst och kunde till slut vinna komfortabelt med 3-1.


Inledningsvis var det en ganska tendenslös hockeymatch med inget ordnat spel från något lag, men det var ändå Malmö som skulle ta ledningen tidigt genom ett rappt avslut från Fredrik Händemark. Därefter tog hemmalaget tag i spelet, Leksand drog på sig två utvisningar på raken och 2-0 kom i spel fem mot tre från Nils Anderssons klubba. Leksand spottade upp sig mot slutet av första perioden och hotade med några snabba spelvändningar. Alexander Ytterell var centimetrar från en reducering i sista sekunden, men ribban räddade en överspelad Oscar Alsenfeldt den gången.

– Det är inte någon är någon bra period. Vi är inte riktigt där mentalt. Lite för mycket misstag som sitter uppe i skallen. Vi slarvar, tappar lite puckar och tar några onödiga utvisningar, summerade Leksands lagkapten Jesper Ollas den första perioden i C More.

Tidiga mål

Det skulle också bli Jesper Ollas som gjorde Leksands första mål tidigt i den andra perioden då han grävde fram sin egen retur och petade in pucken bakom Alsenfeldt. Dessvärre för dalmasarna hade Erik Forssell ännu tidigare gjort hemmalagets tredje mål, och 3-1 stod sig sedan perioden ut. En period som präglades av smågrinigt och oordnat spel med många utvisningar, men där båda lagen hade förtvivlat svårt att få till sitt powerplayspel.

– Offensivt så har det varit helt okej faktiskt, vi har satt press och skapat lägen. Men tyvärr känns det inte som att vi riktigt tar det defensiva jobbet i backcheckingen. Så det måste vi spola bort i sista för att jag ska bli riktigt nöjd, sa Malmös Erik Andersson till C More.

Utebliven forcering

Leksand inledde den tredje perioden klart bäst. Stundals bra tryck och spelövertag, men de lyckades inte skapa de riktigt heta chanserna. Den tänkta forceringen kom av sig, Malmö tog över kontrollen och resten av perioden blev bara en händelsefattig transportsträcka mot slutsignalen. Malmö plockade därmed sin andra raka seger och imorgon väntar returmöte i Dalarna.

– Superhärligt! Vi måste rada upp några vinster efter dippen i december. Så segern idag ger självförtroende. Med vinster får man energi. Ett bra lag måste kunna hantera såna här dippar och ta sig ur dem, och vi visade idag att vi är ett bra lag, sa Malmös Nils Andersson till C More efter matchen.