Hemma
Malmö
MIF
Borta
Leksand
LIF

Kan Leksand förbättra bortastatistiken?

6 januari 2017 13:00
#MIFLIF

Malmö har förlorat tre av sina senaste fem hemmamatcher, det kanske är nu Leksand har sin bästa chans att förbättra sin dystra bortastatistik.


Formkollen

Efter fyra raka förluster lyckades Malmö bryta förbannelsen och vann senast stort hemma mot Örebro. Glädjande för skåningarna var att Oscar Alsenfelt var tillbaks efter att ha missat ett par matcher och han var i storform och höll nollan.

Även Leksand bröt en förlustsvit i den senaste omgången när Färjestad betvingades med 2-1 och nu går Leksand för att förbättra bortastatistiken. Dalmasarna har bara vunnit tre bortamatcher i år och bara en på de fem senaste försöken.

Läget i lagen

Hos Malmö är Nichlas Hardt åter tillgänglig efter att ha varit avstängd, i övrigt har skåningarna en trupp som är i det närmaste fullständig.

På det hela taget är läget detsamma för Leksand som senast saknade ett par spelare.

Notera att

  • Förra gången lagen möttes var i Leksand, då vann hemmalaget med 1-0 efter straffar. Malmö vann lagens första möte hemma med 5-1.
  • Malmös Noah Welch har blockerat 52 skott i år, en notering som räcker till fjärde plats i den statistiken.
  • På åtta matcher i december månad har Malmö bara släppt in ett mål på totalt 25 numerära underlägen och är under den tidsperioden klar etta i den statistiken med 96%, Leksand har också bara släppt in ett mål, men bara spelat i numerärt underläge 13 gånger och har 92,31%
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFLIF