Leksand tog revansch mot Malmö

7 januari 2017 21:24
#LIFMIF

Leksand hade ledningen med 3-1 inför den sista perioden. Men Malmö kämpade sig tillbaka innan Johan Porsberger kunde kliva fram och avgöra matchen.

Det var två pigga lag som möttes i rond två i helgens back to backmöte. Malmö hade bra tryck i inledningen och när Leksandförsvaret slarvade med puck i egen zon så var Rhett Rakhshani framme och kunde göra 1-0 till bortalaget. Malmötrycket höll i sig men Leksand gav inte upp och innan perioden var slut hade bortalaget fått in en reduceringspuck. Tobias Forsberg krigade till sig pucken i offensiv zon och drev mot närmsta stolpen, pucken kunde sedan smita in mellan armen på Cristopher Nihlstorp.

– Det är härligt att spela back to back. Det är mycket revansch att spela så tätt in på. Det är en bra stämning på läktaren och bra tryck på isen, det blir en härlig match, konstaterade Leksands Tobias Forsberg till C More.

Amerikanerna gav Leksand ledningen

Det var ett helt annat Malmö vi fick se i den andra perioden. Och Leksand och deras amerikaner hade ett hårt tryck mot Cristopher Nihlstorp i Malmömålet som slutligen gav utdelning. Först ut var det Joe Piskula som gjorde sitt första mål i SHL. Piskula drog till med ett hårt skott från den yttre tekningscirkeln som tog ribba in bakom Nihlstorp. Näste amerikan att kliva fram var Ben Youds. Skottet tog på en Malmöspelare som ställde Nihlstorp på mål. Skottstatistiken i mittenakten skrevs till 11-4 för hemmalaget.

Nytt Malmö i tredje

Malmö rivstartade den tredje perioden och efter drygt sex spelade minuter hade skåningarna gjort både 3-2 och 3-3. Först ut var Ilari Filppula som lämnades helt ensam framför Haukeland och kunde enkelt raka in den i mål. Dryga minuten senare var det dags igen. Erik Forssell lämnades även han ensam och 3-3 var ett faktum. Sen vaknade Leksand och Johan Porsberger visade var det berömda skåpet skulle stå. Cristopher Nihlstorp lämnar en retur som Porsberger slängde sig fram och forcerade in i mål.

– Det är såklart jätteskönt, jag tycker vi gör en bra match förutom de två minuterna som är bedrövliga. Det får inte hända. Varje poäng är jätteviktig och vi måste spela varje match som om det vore vår sista. Det är bara gnugga på! sa Johan Porsberger till C More.