BIF

Calle Rosén fick Brynäs på fall i toppmötet

7 januari 2017 18:28
#BIFVLH

Växjö brukar ha en målskytt som heter Rosén i efternamn, men han brukar inte heta Calle i förnamn. Den här dagen var det för en gångs skull backens tur att skriva in sig i rubrikerna efter två gjorda mål i 4–1-segern borta mot Brynäs.

Tabelltvåan mot tabelltrean i SHL, det bäddade för en intressant utgång av mötet mellan Brynäs och Växjö oavsett hur det skulle. Men kvaliteten hos de båda lagen tog tidigt överhanden av händelserna. Få farliga målchanser skapades i den första perioden, eftersom de väldisciplinerade försvarsspelen inte tillät det, men det var ändå ett lag som skulle vara i ledningen därefter.

För 24:e gången den här säsongen gjorde Växjö det första målet i en match. Målskytt den här gången blev Calle Rosén, som tryckte iväg ett skott från blålinjen – och Brynäsmålvakten Jonas Johansson lyckades inte hålla tätt mellan benen.

– Vi får bra press på dem och spelar med hög fart till en början. Sen efter ungefär halva perioden sätter vi oss själva i skiten, vi vänder hemåt och gör det svårt för oss själva, sa Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist missnöjt till CMore efter första perioden.

Matchen levde

Växjö fick sedan en smakstart på den andra perioden. Marc-Antoine Zanetti hade en tvåminutersutvisning att sitta av sedan slutet av den första perioden, och gästerna inledde i spel fem mot fyra. Där kunde en annan spelare vid namn Rosén, Robert i förnamn, trycka in 2–0-pucken från nära håll. Då hjälpte det inte heller att Jonas Johansson räddat två svåra skott precis dessförinnan.

Men Brynäs kom att växa med allvaret i matchen, och tack vare ett snärtigt handledsskott i krysset signerat Pathrik Westerholm var det bara ett mål som skilde inför den tredje perioden. Det innebar dock inte att hemmalaget var nöjda med hur det sett ut.

– Det är en rolig match. Bra fokus från båda lagen, sa Växjös tränare Sam Hallam till CMore efter två spelade perioder.

Sex raka segrar

I en tidpunkt där Brynäs intensivt jagade en kvitteringspuck skulle Växjö återigen plocka fram ett effektivt numerärt överläge. Några minuter in i tredje perioden kunde där Olli Palola sätta 3–1 mellan benen på Jonas Johansson, och Växjö skulle sedan förbli övermäktig motståndet. För med halva perioden kvar kunde Calle Rosén göra sitt andra mål för kvällen och femte för säsongen när han snyggt satte matchens sista mål i nättaket i samband med en snabb kontring.

Därmed tog Brynäs segersvit på fyra raka vinster slut. Växjös svit, å andra sidan, förlängdes nu till sex raka vinster i SHL.