• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Idag 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
HV71
HV71

HV71 höll undan i Karlskrona

7 januari 2017 19:03
#KHKHV71

Karlskrona gick för sin tredje raka hemmaseger, men hemma mot HV71 ikväll tog det stopp. Men trots att gästerna från Jönköping kontrollerade stora delar av matchen blev avslutningen rafflande.


Ett piggt HV71 kom ut med rejäl fart på skridskorna och hemmaspelarna hade svårt att hänga med. Redan efter 1:37 satte Ted Brithén 1-0 med ett rappt avslut, hans tredje mål för säsongen. Karlskrona hämtade sig lite något efter den tuffa starten, men första perioden gick klart till HV71:s favör.

– Det är väl ingen jättebra start från vår sida. Vi måste vara lite rejälare i allt vi gör, få ner puckarna bakom deras backar och vara lite noggrannare, sa Joel Kellman, Karlskrona, till C More.

Ryckig matchbild

I den andra perioden duggade utvisningarna tätt och det var bortalaget som bäst utnyttjade den ryckiga matchbilden, både spel och målmässigt. Anton Bengtsson ökade på till 2-0 och Simon Önerud till 3-0 innan Karlskrona kunde reducera i numerärt överläge genom Daniel Gunnarsson. Skotten 23-6 i HV71:s favör säger det mesta om matchbilden i den andra perioden.

– Det är inte bra alls helt enkelt. Vi spelar alldeles för svårt bakifrån. Mycket crosspass och vi bjuder på deras mål, så det måste upp, konstaterade reduceringsskytten Daniel Gunnarsson.

Lång videokonferens

Hockey är ologiskt ibland. HV71 hade dominerat hela matchen, ändå var Karlskrona bara ett bortdömt mål i den tredje perioden från att komma ikapp. Först bombade Alexander Deilert in 2-3 i numerärt överläge och sedan trodde alla i ABB Arena att Jimmy Andersson hade forcerat in kvitteringen. Men efter långa samtal med videorummet kunde domarna konstatera att målburen var ut sitt läge och målet dömdes bort. Efter det gick luften ur hemmalaget och HV71 kunde hålla undan.

– Vi kom ut med bra fart i början på tredje, sen börjar de sätta högra press och får lite chanser, men jag tycker ändå vi har det under kontroll, kommenterade HV71:s Andreas Borgman matchen i C More.