Holös gav Färjestad efterlängtad bortatrea

12 januari 2017 21:55
#MIFFBK

Underläge inför slutperioden - då klev Färjestad ut och grusade Malmös hyllningskväll för Mats Lusth. Jonas Holös avgörande 1.35 från slutet innebar 2-3 och Färjestads första bortatrea sedan oktober.

Till inramningen av Mats Lusths tröjhissning klev Malmö och Färjestad ut för att göra upp om viktiga poäng i SHL:s mittenskikt. Matchen fick en riktig rivstart och efter bara fem minuters spel drev Rasmus Asplund upp ett anfall som Anton Grundel avslutade med att ge Färjestad ledningen. Övertaget blev dock kortvarigt, för mindre än två minuter senare hittade Robin Alvarez luckan bakom Lars Haugen.

Malmö kom efter kvitteringen in i en bra sekvens och målskytten Alvarez hade ett friläge, en chans som Haugen stoppade. I den första periodens slutskede kom till sist ledningsmålet för hemmalaget. Efter tungt Malmötryck direktsköt Rhett Rakhshani 2-1 med drygt två minuter kvar till vilan.

Avgjorde i powerplay - bröt förlustsviten

Sex minuter in i mittperioden utgick sedan Malmös Oscar Alsenfelt, som då ersattes av Cristopher Nihlstorp. Målvakten sattes direkt på prov och i powerplay gavs Joel Eriksson Ek tid att sikta in sig. Allra bäst läge hade sedan Joakim Nygård, som på en retur brände vidöppet mål.

Kvitteringen skulle dröja, för i den tredje perioden var det Malmö som kopplade greppet och tryckte tillbaka gästerna. Men sex minuter från slutet slog Johan Ryno till och med ett skott som överraskade Nihlstorp var det utjämnat. Med matchuret på 18.25 avgjorde sedan Jonas Holös till 2-3 i powerplay och det målet gav Färjestad segern. Det var värmlänningarnas första bortatrea sedan den 30:e oktober, något som även bröt en fyra matcher lång förlustsvit.

– Det är små marginaler. Sist förlorade vi med två sekunder kvar, nu vinner vi i den tredje perioden, konstaterade tränaren Leif Carlsson för C More.