Örebro vände mot Brynäs - trots mardrömsstart

19 januari 2017 21:46
#BIFORE

Mål i baken redan efter 20 sekunders spel och utspelade i första perioden. Det var vad som drabbade Örebro mot Brynäs, men närkingarna visade stark moral och lyckades vända till seger efter förlängning.

Örebro var redan innan matchen ett sargat lag med svaga resultat med sig i bagaget. Inte blev det bättre av att Brynäs gjorde 1-0 redan efter 20 sekunders spel. 2-0 dröjde inte heller särskilt länge innan det kom, Daniel Mannberg satte sitt första för säsongen med ett skott som Julius Hudacek släppte mellan benen.

I andra perioden var det ombytta roller där Örebro kom ut betydligt hetare än i första. Reduceringen kom dock lite överraskande, nämligen i numerärt underläge. Tom Wandell kontrade och skickade in 2-1 bakom Felix Sandström.

Med nyfunnen frenesi kvitterade sedan Marcus Weinstock, detta i sin 400:e match i Örebrotröjan. Brynäs spelade i slutskedet av perioden i numerärt överläge och återtog då ledningen genom Oskar Lindblom.

I tredje perioden fick Örebro in kvitteringen i ett tidigt skede, ett powerplaymål av Bobbo Peterson vilket höll i sig ordinarie speltid ut. I förlängningen sköt först hemmalagets Ryan Gunderson i ribban innan Peter Andersson klev fram och gav Örebro segern via ett direktskott, Örebros första seger borta mot Brynäs i SHL överhuvudtaget.