Melart frälste Luleå - vann i förlängning

21 januari 2017 19:00
#LHFFBK

Luleå gick mot tre poäng mot Färjestad, men två snabba mål tog värmlänningarna tillbaka. I förlängningen blev ändå Luleå vinnare - tack vare Ilari Melart.

Luleå inledde det viktiga hemmamötet med Färjestad mycket starkt. Bakom sig hade tabelltian en bitter förlängningförlust mot just Färjestad, men nu skulle det tas revansch. Chansmässigt svängde det rejält om matchupptakten med flera chanser, bland annat för Bill Sweatt som stoppades av Lars Haugen. I spel fem mot fyra slog sedan Färjestad till efter 11.36, när Rasmus Asplund serverade Joel Eriksson Ek öppet mål.

Bara fem minuter senare kom kvitteringen för Luleå via ett backskott från Oscar Engsund. Luleå hade sedan ett visst övertag i slutskedet av första och början på andra, något som betalade av sig. Karl Fabricius spelade fint fram Kael Mouillierat som ståendes framför mål tryckte dit 2-1.

Matchvinnaren: "En viktig och skönt vinst"

Återigen skulle det snabbt kvitteras och denna gång var det Färjestad och Alexander Johansson som slog till i en snabb omställning. Målen fortsatte att trilla in i mittperioden och Daine Todd hittade krysset i powerplay för Luleå, som sedan utökade ledningen genom kapten Johan Harju bara 1.03 in i tredje.

Matchbilden var precis som i mittperioden intensiv och svängde åt båda håll. Luleå såg ut att gå mot tre poäng, men efter att Johan Ryno reducerat på retur kunde Magnus Nygren utjämna i powerplay sex minuter från slutet. Det gav förlängning och där klev Ilari Melart fram som hjälte med en riktig stänkare i krysset. 5-4 för Luleå - som fick sin revancsh på Färjestad och närmade sig i tabellen.

– Förhoppningsvis med vårens ankomst ska det bli bättre för Luleås del. Det var en viktig vinst och en skön vinst, sade matchvinnaren Melart till C More efter avgörandet.