Ortio nollade Brynäs

21 januari 2017 18:40
#SKEBIF

Joni Ortio och hans Skellefteå gjorde processen kort hemma mot Brynäs, när man plockade sjätte raka segern.

I Skellefteå Kraft Arena fick vi se hemmalaget ta kommandot i inledningen av matchen. Sju minuter in i perioden fick Henrik Hetta relativt ostört vandra in i offensiv zon och med ett rappt handledsskott hittade han nätet bakom David Rautio. Spelet svängde därefter och Brynäs hade flera bra lägen i samband med sitt första powerplay mot slutet av perioden - som dock slutade i en 1-0-ledning för västerbottningarna.

– Vi ger dem inte så mycket i början, men ju längre perioden går, desto mer fart får de genom mittzonen. De får till slut ett mål, men det är trots det ett klart steg framåt för oss, summerade Brynäs-kaptenen Jacob Blomqvist till C More i pausen.

Hockeygodis bäddade för 2-0

Brynäs jagade en kvitteringspuck och var mycket nära en sådan när Jesper Jensen blev fri i slottet. Hans backhandavslut hamnade dock högt över Joni Ortios kasse och istället för likaläge på tavlan, skulle västerbottningarna utöka. I spel fem mot fyra bjöd man på ett fint klapp klappspel runt Brynäsförsvaret där Bud Holloway slutligen fick öppen kasse och satte tvåan. Gästerna lyckades aldrig etablera någon press för ett reduceringsmål mot ett piggt Skellefteå, som höll undan och gick ut i periodvilan med en dubblad ledning.

I den tredje akten gick Brynäs ut för att komma ikapp västerbottningarnas ledning. Laget skapade viss press mot Skellefteåzonen men hade stundtals stora problem med att komma ur den egna. När man dessutom åkte på en ny utvisning i mitten av perioden, skulle matchen stängas helt. Sex sekunder in i det numerära överläget bombade Sebastian Aho in pucken i nät och 3-0 var ett faktum.

Gävlaget hade tendeser framåt mot en Joni Ortio som stod emot och spikade igen butiken fullständigt. Skellefteå kunde efter 60 spelade minuter förlänga sin trend och plocka sjätte raka segern, medan Brynäs nu inte har vunnit på fem raka matcher.