Djurgården tappade allt - men knep ändå segern

21 januari 2017 18:50
#DIFLIF

Stark start och tremålsledning i mittperioden - sedan tappade Djurgården greppet om mötet med Leksand. Gästerna gick ikapp med tre raka mål, men då klev Daniel Brodin fram och avgjorde.

Det var en utvisningspräglad första period på Hovet, där Leksand tidigt fick chansen i spel fem mot tre. Alexander Ytterell avlossade där sin bössa och Johan Olofsson slet sig igenom till ett friläge, men Mikael Tellqvist stod emot. Därefter var det Djurgårdens tur att få spela i powerplay och Leksand drog på sig tre raka utvisningar. Till sist kom även utdelningen för Djurgården, som efter en kvart tog ledningen sedan Linus Johansson starkt brutit sig in på mål.

Leksand spelade upp sig i periodens slutskede, men då ställde hemmalaget om. Matt Andersson trampade sig fram längs högerkanten och sköt 2-0 till Djurgården mellan benen på Henrik Haukeland. Till mittenakten fortsatte hemmalaget att skruva på i offensiven och efter fyra minuter tvingades ett pressat Leksand ta timeout. Den hjälpte dock inte, för i numerärt underläge lurade Patrik Lundh bort både försvarare och målvakt till 3-0 för Djurgården.

Ökade avståndet till Leksand under strecket

Den stabila hemmaledningen skulle bli kortvarig. Direkt efter tekning satte Johan Olofsson fart, bröt sig fram till avslut och på returen slog Johan Porsberger till. Reduceringen fick fart på Leksand och med klockan på 10.13 lyfte Janos Hari in 3-2. Djurgården lyckades sedan hämta sig från de båda kallduscharna, men i den tredje perioden rivstartade Leksand.

Efter två-tre högklassiga lägen kom även kvitteringen sedan Oskar Lang frispelats av Olle Alsing till 3-3. Leksand drev därefter på framåt och det fanns bud på ledningsmål. Istället för det skulle Djurgården reda ut stormen, ta över och med knappa sju minuter kvar knackade Daniel Brodin dit segermålet. Segern skrevs till 4-3 och Djurgården ökade därmed avståndet till Leksand under strecket.

– Ett starkt jobb av oss att komma upp till 3-3. Vi har inte direkt tur med de avgörande besluten, summerade Leksandstränaren Perra Johnsson för C More.