Patrik Lundh återigen huvudperson för Djurgården

24 januari 2017 21:43
#RBKDIF

Djurgården tog sin femte seger på de sex senaste matcherna när formsvaga Rögle besegrades. Dessutom höll glödhete Patrik Lundh sin poängform vid liv.

Rögle, som nyligen gjorde förändringar i sin ledarstab för att få igång laget, kom ut piggt på tisdagen. Efterhand mattades det dock av, gästande Djurgården tog över och tvingade Anders Lindbäck till flera vassa räddningar. Lindbäck var den stora anledningen till att det var mållöst efter en period.

Den andra perioden var ett ställningskrig spelmässigt men där gästerna skulle få utdelning. 0-1 lyckades Markus Ljungh, i sin comeback, göra när han med ett lågt avslut fick hål på duktige Anders Lindbäck. Även 0-2 kom när Matt Anderson fick fin träff efter assist från glödhete Patrik Ljungh som gjorde sin tionde poäng på de sex senaste matcherna.

Tolv poäng de sex senaste

I den tredje perioden skulle Lundh göra ytterligare en poäng, när han fastställde slutresultatet 3-1. Innan dess hade dock Bryan Lerg skjutit sitt 13:e och skakat ordentligt liv i matchen, men närmare än så kom inte Rögle som inkasserade sin nionde raka förlust. För Djurgården är det andra tongångar efter att ha vunnit fem av de sex senaste och spetsat till kampen om åttondelsfinal-strecket ordentligt.

– Starkt att vinna här nere och vi gör en bra match under sextio minuter. Jag kom in i det mer och mer och får väl fullt godkänt idag, sa hete Patrik Lundh i C More.