Brynäs vände mot serieledaren och bröt förlustraden

26 januari 2017 21:45
#FHCBIF

Underläge med två mål i svårspelade Scandinavium - då svarade Brynäs för ett styrkebesked. Med tre mål i slutperioden vände laget till seger och matchhjälte blev kapten Blomqvist direkt från utvisningsbänken.

Frölunda tryckte direkt på gaspedalen och redan i det första anfallet tvingade Simon Hjalmarsson Brynäsmålvakten David Rautio till en benparad. Rautio hade en hel del att stå i under matchupptakten, som kontrollerades av hemmalaget. Med 5.14 spelat slog sedan Jesper Jensen bort en passning i egen zon och efter en tilltrasslad situation kunde Patrik Carlsson slå 1-0 i nät för Frölunda.

Målet blev dock början på en uppryckning för Brynäs, som snabbt hittade tillbaka i spelet. Chansmässigt hade gästerna svårt att komma till lägen och närmast ytterligare ett mål var Frölundas Mats Rosseli Olsen i en omställning. Utdelningen skulle komma fyra minuter in i mittperioden, när Johan Sundström starkt vände bort sin försvarare och lyfte in 2-0 med en backhand. Rautio var vid skottögonblicket skymd.

"Tuff utvisning - skönare att sätta dit trean"

Återigen skulle Brynäs lyfta sig efter Frölundas mål och kedjan med Jesper Jensen, Kevin Clark och Oskar Lindblom hotade framåt. Gävlelaget kom in i en stark period och fick fast tryck. Ju närmare periodvilan kom lyckades Frölunda skaka av sig pressen, men med 40 sekunder kvar kom reduceringen för Brynäs. Lindblom lade fint upp för Jensen som från nära håll stötte dit pucken.

Frölunda hade sedan flera chanser att stänga matchen i upptakten på tredje. Istället skulle kvitteringen komma efter tolv minuter, genom Oskar Lindblom på styrning. Kort efter målet visades Jacob Blomqvist ut, men Brynäs klarade av boxplayspelet och direkt från utvisningsbänken gick kapten Blomqvist ut och kontrade in 2-3. Lindblom lyfte sedan in 2-4 i öppen målbur och Brynäs bröt sin förlustsvit på fem raka matcher.

– Vi krigade oss tillbaka till 2-2 och så får man något hjärnsläpp. Det är en tuff utvisning att ta, men desto skönare att sätta dit trean, log matchvinnaren Blomqvist för C More efter Brynässegern.