Växjös svit bruten - straffade av Luleå

28 januari 2017 21:30
#LHFVLH

Växjö var nära att förlänga sin segersvit till tolv matcher sedan man svarat för en mäktig upphämtning i tredje perioden. Men nu stannade den vid elva sedan Petter Emanuelsson skjutit bonuspoängen till Luleå med en vacker straff.

I en tempostark och underhållande förstaperiod var det Luleå som öppnade målskyttet. Anton Hedman klev i anfallszon, avlossade ett rappt skott och rakade in sin egen retur. Svaret från Växjö skulle dock komma omgående när Oliver Blohm från backplats hittade luckan under armen på Joel Lassinantti.

– Vi möter ett riktigt bra lag som har vunnit elva raka och det märks. Det var ett viktigt mål, men synd att vi tappar, sa Luleås målskytt Anton Hedman till C More.

Luleå återtod initiativet i den andra perioden. Växjö drog på sig många utvisningar och blev straffade i numerärt underläge. Först hittade Daine Todd krysset i spel fem mot tre och Craig Schira fick ostört skjuta in 3-1 innan periodpausen.

Stark upphämntning

Luleå såg ut att gå mot en kassaskåpssäker seger, men man kan aldrig räkna ut Växjö i den form de är i just nu. Först reducerade Emil Pettersson på en vacker passning från Adam Brodecki och därefter styrde Ville Leino in 3-3 med skägget (!). Matchen till straffar där Petter Emanuelsson till slut sköt bonuspoängen till Luleå.

– Det är skönt att ta två poäng. Vi är ändå inte helt nöjda. Vi har 3-1 sen backar vi hem lite onödigt. Vi har energi och kunde fortsatt som i andra perioden, säger segerskytten Petter Emanuelsson till C More.