Tre poäng för HV71 i klubbikonens hyllningsmatch

27 januari 2017 21:33
#HV71LIF

HV71 fixade tre poäng i David Petrasek hyllningsmatch, spolierade Mattias Ritolas återkomst till Leksand och klättrade till tredje plats i tabellen.

Det fanns en hel del extra krydda i soppan redan inför kvällens första match i back-to-back-mötet mellan HV71 och Leksand. Hemmalaget hissade klubbikonen David Petraseks nummer 22 i taket på Kinnarps Arena och Mattias Ritola gjorde sig redo för sin återkomst till SHL och Leksand.

När väl pucken hade släppts var det hemmalaget som inledde starkast och fick också utdelning. Efter 13:32 styrde Erik Christensen in sitt 14:e mål för säsongen på Niklas Hanssons avslut. Både Hansson och Christensen var även inblandade i 2-0 som kom drygt två minuter senare från Adam Almqvist. I slutet av perioden fick Leksand sitt första powerplay, en spelform laget inför kvällen hade sämst statistik i. Med Mattias Ritola på isen verkade det dock fungera bättre, för med 33 sekunder kvar skickade Eric Castonguay en raket från blålinjen i taket.

"Vi har det under kontroll"

Leksand inledde den andra perioden riktigt starkt och Mattias Ritola fick ett jätteläge att bli målskytt i återkomsten, men Linus Söderström räddade friläget. Det var den farligaste chansen i perioden som alltså blev mållös. I slutet av perioden fick Simon Önerud, olyckligt, Daniel Bertovs armbåge på hakan och tvingades utgå.

Tidigt i den tredje perioden kom 3-1 till hemmalaget genom Martin Thörnberg, hans 13:e mål för säsongen. Leksand lyckades inte komma tillbaka och förlustsviten på bortais är nu uppe i sju raka matcher.För HV71:s del betydde de tre poängen att laget gick förbi Linköping och Skellefteå i tabellen och är ny trea i SHL.

– Det var skönt att göra mål. Vi gör ingen bra match, men avslutar bra i tredje och visar att vi vill vinna. Vi har det under kontroll hela tredje och det hade känts fel att förlora i Davids match, sa HV71:s Martin Thörnberg i C More.