Linköping var storleken större än Leksand

31 januari 2017 21:54
#LIFLHC

Linköping fick sin revansch på Leksand. Senast lagen möttes vart det storseger till Leksand, men under tisdagskvällen visade Linköping klassen när man tog med sig alla tre poäng från Dalarna efter en klar 2-5 seger.

Leksand med tre raka förluster var på jakt efter att minska avståndet till Örebro i tabellen. Det började bra för Dalaklubben som genom Martin Karlsson tog ledningen i mötet med Linköping. Glädjen varade inte länge för östgötarna skulle först kvittera genom Jacob Lilja innan Mathis Olimb, serverad av broder Ken Andre, styrde in 1-2 i powerplay.

Broc Little utökade sedan ledningen till 1-3 i den andra perioden när han snyggt, rundade målburen och snärtade in pucken bakom Atte Engren som inte hann med i förflyttningen. Efter det målet växlade dock Leksand upp tempot igen och Oskar Lang kunde reducera till 2-3 från nära håll.

Starkt Linköping knäckte Leksand

I den tredje perioden försökte hemmalaget att komma ikapp. Men det var gästande Linköping som hade mest puck och som styrde spelet mestadels. Leksand fick nöja sig med att komma upp i enstaka kontringar, och många gånger utan att nämnvärt störa Jacob Johansson i Linköpings mål. När sedan Niklas Fogström från nära håll satte 2-4 i nät var matchen avgjord. Leksand orkade inte stå emot ett Linköping som kändes vassare för dagen. Niklas Persson stängde sedan butiken med sitt 2-5 i öppen bur.