KHK

Färjestad vinnare efter målfest i Karlstad

28 januari 2017 18:39
#FBKKHK

Färjestad plockade tre blytunga poäng i kampen om en slutspelsplats, efter 4-3-segern hemma mot formsvaga Karlskrona - som i sin tur inkasserade sin nionde raka förlust.

Den första perioden i Löfbergs Arena skulle bjuda på en riktig målkavalkad. Färjestad tog kommandot i matchen när Joakim Nygård elegant vandrade in i slottet och skickade upp en backhand i krysset, men på bara någon minut skulle gästerna vända. Först i powerplay när Mattias Karlsson skickade in en slumppuck som letade sig in bakom Lars Haugen - och sedan när Marcus Paulsson tryckte in ledningsmålet efter en rörig situation framför hemmakassen. Färjestad kvitterade sedan genom John Persson, men efter att gästerna fått chansen i 5 mot 3, kunde Joel Kellman, med hjälp av Tomas Skogs skridsko, återigen sätta sitt lag i förarsätet inför den andra.

Chansfattigare andra

Mittperioden Karlstad var betydligt mindre mål- och chansrik. Bortalaget kom ut starkt och såg ut att kunna utöka sin ledning, men när man drog på sig ett lagstraff skulle Färjestad utjämna. Per Åslund serverade Alexander Johansson med en fin passning från bakom mål, varpå Johansson tryckte upp 3-3 i krysset bakom Johan Holmqvist. Hemmalaget hade sedan kommandot långt in i perioden och var dessutom nära att ta ledningen, genom Milan Gulas i slutskedet.

Färjestad skulle koppla ett bastant grepp om den tredje perioden. Värmlänningarna kom ut aggressivt och fick flera fina lägen att ta ledningen - vilket man också gjorde dryga kvarten in. Efter en vunnen tekning snappade Milan Gulaš upp pucken och skickade in mot mål, där Per Åslund stod parkerad och styrde in 4-3. Karlskrona var aldrig nära en kvitteringspuck och sett efter 60 minuter, plockade Färjestad en rättvist trepoängare inför fullsatta läktare.

– Väldigt skön seger för oss. Vi jagar slutspelsplats och dessa poäng är oerhört viktiga. Nu har vi väldigt tuffa matcher framför oss - men spelar vi som vi gjorde idag, kommer det här att gå vägen, summerade Färjestads Milan Gulaš till C More efter matchen.