Växjö straffsegrare i toppmötet

2 februari 2017 21:51
#VLHFHC

Växjö drog det längsta strået i toppmötet med Frölunda. Mötet av riktig "slutspelskaraktär" fick avgöras på straffar - där Växjös Emil Pettersson blev den stora hjälten.

Toppmötet i Vida Arena inleddes tempostarkt men något chansfattigt. Två mål skulle dock publiken bjudas på, där gästerna var de första som fick jubla. Efter en rörig situation framför Joacim Ericsson fick Casey Wellman ett flertal försök på sig att få in pucken - och på det fjärde satt slutligen trissan i nät. Ledningen för göteborgarna blev dock kortvarig, då Växjö i powerplay utjämnade tillställningen genom Eric Martinssons eleganta dragskott.

Grinigt och högt tempo

Mittperioden var fortsatt svängig och betydligt mer chansrik. Båda lagen hade fina tendenser framåt, men det var återigen Frölunda som skulle ta ledningen. Efter en längre press i offensiv zon vandrade Casey Wellman in och hittade luckan bakom Joacim Ericssons första stolpe. Växjö matade på för en kvitteringspuck, men Johan Gustafsson såg till att det stod 2-1 för gästerna in i pausvilan.

Adam Brodecki såg till att utjämna tillställningen tidigt i den tredje perioden. Efter att gästerna haft det svårt i den egna zonen roffade Brodecki åt sig pucken och skickade vackert in den bakom Johan Gustafsson. Den tredje akten dominerades annars av en bastant Frölundapress och gav en hel del slutspelsvibbar i och med sitt höga tempo och den ständiga irriationen på isen. Mötet gick till förlängning och så småningom straffar, där Emil Pettersson blev stor matchhjälte för sitt Växjö.

– Vi ska vara glada över två poäng. Frölunda gör det svårt för oss, framför allt i den andra perioden där de är klart bättre. Men vi är inne i ett jävla flow nu och visar bra moral, summerade straffhjälte i Cmore efter slutsignal.