Skellefteå tystade Gavlerinken Arena

31 januari 2017 21:35
#BIFSKE

Skellefteå stod för en riktigt stark bortainsats när man gästade Gavlerinken Arena och Brynäs. Skellefteå gjorde processen kort och segrade med 2-6 efter bland annat två mål av både Pär Lindholm och Andrew Calof.

Brynäs som varit inne i en tyngre period och dessutom blev nollat av Skellefteå och Joni Ortio senast lagen möttes fick ikväll tidigt hål på finländaren. Oskar Lindblom tryckte in 1-0 och sin 35:e poäng för säsongen efter knappt sju minuters spel. Gästerna tog dock över efter hand och i numerärt överläge kunde Jimmie Ericsson raka in 1-1 bakom David Rautio.

Den andra perioden blev en svängig historia där Kevin Clark satte 2-1 för hemmalaget med sitt 15:e mål för säsongen. Skellefteå kom dock tillbaka snabbt från underläget och Andrew Calof kunde kvittera till 2-2. Pär Lindholm kunde sedan ge Skellefteå ledningen när han påpassligt tog tillvara på två chanser framför David Rautio fram till 2-3.

Dubbla tvåmålsskyttar i Skellefteå

I den tredje perioden så satte Skellefteå in nådastöten. Sebastian Ohlsson styrde in 2-4 tidigt efter skott av Fredrik Lindgren. Det målet tog musten ur hemmalaget som aldrig orkade resa sig. Pär Lindholm pillade in 2-5 från nära håll, och liggandes kunde Andrew Calof raka in 2-6 under David Rautio.

Både Lindholm och Calof blev alltså tvåmålsskyttar i segern som innebär att Skellefteå hakar på i tabellens toppskikt.