Hänsynslöst powerplayspel bakom ny Linköpingsseger

2 februari 2017 21:40
#LHCDIF

Hundraprocentigt powerplay när formstarka Linköping plockade ännu en seger mot Djurgården.

Den första akten i Saab Arena var av relativt chansfattig karaktär. Djurgården inledde piggast och tryckte tillbaka hemmalaget rejält, men det var Linköping som skulle sätta sig i förarsätet. När Matt Anderson visades ut för en tripping utnyttjade de blåklädda sitt fina powerplayspel genom Broc Little som skickade in 1-0 bakom Adam Reideborn. Linköping hade sedan ett flertal lägen att utöka, men gick in i pausvilan med en uddamålsledning.

Linköping effektivare

Precis som i den första, var det Djurgården som inledde den andra piggast. Men stockoholmarnas ineffektivitet skulle straffa sig, då Linköping istället dubblade sin ledning dryga tre minuter in i perioden. Efter ett långt Djurgårdsbyte fick Mathis Olimb öppen gata på högerkanten och kunde pricka in 2-0-pucken. Gästerna gav sig dock inte och fick till slut utdelning. Från nästan ingen vinkel alls vid ena sarghörnet, skickade Matt Anderson in ett skott som gick in bakom en något ställd Marcus Högberg. Trots Djurgårdspressen skulle hemmalaget gå ut i periodvilan med en tvåmålsledning. Linköpings hänslynslösa powerplay gjorde sig påmint ånyo, när Kristian Näkyvä dunkade in 3-1 i spel fem mot fyra.

Den tredje akten i Saab Arena blev en ensidig historia. Linköping fortsatte att vara vassa i sina anfallsräder och hade en hel drös med lägen att sätta spiken i kistan tidigt. Ett fjärde och sista mål kom också till slut, signerat Anssi Salmela, och Linköping kunde inkassera säsongens fjärde seger mot Djurgården.