Marcus Högberg räddade Linköping

4 februari 2017 18:33
#HV71LHC

Ett effektivt Linköping, med en storspelande Marcus Högberg, fixade två poäng efter straffläggning mot intensiva HV71 på lördagen.

Både HV71 och Linköping kom till eftermiddagens möte med fyra raka trepoängare i ryggen. Dessutom skiljde det endast fyra poäng mellan trean HV71 och fyran Linköping.

Det var tabelltrean HV71 som kom ut bäst och var det drivande laget under den första perioden. Något mål det lyckades dock varken hemmalaget eller Linköping bjuda på. Anledningen till det stavas Marcus Högberg. Burväktaren hade det riktigt svettigt under de första 20 minuterna och räddade 15 skott.

I den andra perioden skulle Högberg på nytt få jobba hårt och länge såg det ut som att han skulle hålla sin nolla intakt i ytterligare en period. När HV71 fick chansen i powerplay och Högberg tappat sin klubba kunde han inte så emot längre. Tidigare Linköpingsspelaren Pär Arlbrandt blev målskytt när han stänkte dit 1-0 med ett hårt skott.

Inför den tredje perioden vaskade Dan Tangnes om ordentligt i Linköpings anfallsformationer och det gav omgående resultat. Broc Little vann pucken och hittade fram till Niklas Persson som tillsammans med Andrew Gordon kom två mot en. Pucken gick som på ett snöre när Persson och Gordon väggade till varandra innan Persson rakade in kvitteringen.

46 räddningar

HV71 skulle dock återta ledningen när Kevin Stenlund tog tillvara på Högbergs retur på Arlbrandts avslut. Det dröjde dock bara en dryg minut innan det återigen var kvitterat. Anssi Salmela drev upp pucken och sköt ett skott som Söderström släppte en retur på och Henrik Törnqvist stötte in i mål. Det målet blev det sista under ordinarie tid och förlängningen och matchen fick avgöras efter straffar. Där klev Broc Little och Marcus Högberg fram och fixade bonuspoängen för östgötarna som nu närmade sig HV71 i tabellen. Högberg landade till slut på 46 räddningar och fick ikläda sig rollen som matchvinnare.

– Vi stal två poäng idag. De kom mot oss i våg efter våg, men Högberg var otroligt bra och gav oss segern. Inte de finaste två poängen, men de kändes riktigt bra, sa Broc Little i C More.