Lindholms hattrick gav Skellefteå revansch

4 februari 2017 21:14
#MIFSKE

Pär Lindholm var på rätt plats vid rätt tillfälle, tre gånger om. Hans näsa för mål resulterade i ett hattrick – och gjorde att Skellefteå kunde ta revansch på fredagens förlust mot Malmö och vinna med 4–1 när de möttes i Skåne.

Ibland händer det att back-to-back-möten blir lågenergimatcher, med två lag som kan varandra utan och innan. Så var det inte när Malmö och Skellefteå möttes. Pär Lindholm blev förste målskytt i matchen efter en pigg start då han tryckte in pucken över mållinjen, inte med klubban utan med sin egen kroppshydda.

Bara 36 sekunder senare replikerade Rhett Rakhshani med ett kanonskott till 1–1. Sista ordet i perioden fick dock Pär Lindholm som i spel fem mot fyra slog in 2–1-målet på volley med bara en dryg minut kvar av första akten.

"En talang han har"

Det höga tempo som båda lagen visat upp avtog en aning i den andra perioden, av förklarliga skäl. Men det var inte utan att det fanns gott om målchanser åt båda håll. Matchens store målskytt var dock ensam om att kunna förvalta det i mellanakten. Med några minuter kvar av perioden klev Pär Lindholm fram för tredje gången i matchen och överlistade Oscar Alsenfelt. Ett hattrick, hans andra i SHL-karriären, som gjorde skillnaden på underläge och tvåmålsledning för Skellefteå.

– Det är inte bara turmål, det är en talang han har, att snappa upp de lägena. Han är en väldigt bra spelare som vi kommer få höra mer om i framtiden, sa Skellefteås Joakim Lindström om tremålsskytten Pär Lindholm till CMore.

Missade målchanser

Skellefteå intog sedan full försvarsställning i den tredje perioden och lät inte Malmö komma närmare en kvittering, även om hemmalaget hade flera chanser som mycket väl kunde resulterat i mål. Istället satte Adam Pettersson spiken i kistan genom att göra 4–1 i slutminuterna.

– Ska man slå Skellefteå back-to-back behöver man 22 spelare som är med i matchen. Vi orkade inte vara med mentalt, sa Malmös tränare Peter Andersson till CMore efter slutsignalen.