Hemma
Leksand
LIF
Borta
HV71
HV71

Seger är det enda Leksand har i sikte

14 februari 2017 13:00
#LIFHV71

Leksand är tolv poäng från säker mark, och läget för att undvika kval har blivit allt mer prekärt. Nu måste dalmasarna kraftsamla sig, och plocka segrar för att hoppet om att undvika kval ska leva vidare. Första hindret blir HV71 på hemmaplan.


Formkollen

Med åtta förluster på de nio senaste matcherna varav sex raka nederlag innan landslagsuppehållet så har Leksand hamnat i ett prekärt läge i tabellen. Just nu har laget tolv poäng upp till säker mark och lagets senaste match mot Örebro, blev en rejäl knäpp på näsan när Leksand föll med 1-2 på hemmais.

För att undvika kval krävs det nu att Leksand hittar en formtopp, för segrarna måste komma in i rask takt, och poängen måste börja trilla in, med start redan på tisdagen då HV71 gästar Tegera Arena.

Formkurvan hos HV71 pekar åt motsatt håll. Nämligen rakt uppåt med elva segrar på de 14 senaste matcherna. Dock fick HV71 gå till landslagsuppehåll med en förlust närmast i minnet då Linköping segrade med 2-3 efter straffar i Kinnarps Arena.

HV71 har dock fortsatt grepp om tredjeplatsen i tabellen, och med en bra slutspurt på serien kan man också vara med och utmana än högre upp i seriens toppskikt.

Läget i lagen

Jesper Ollas och Patrik Norén var inte med i Leksands senaste match. Oklart om någon är med mot HV71. Backen Nichlas Torp har lämnat laget.

HV71 hade en hel del spelare borta senast, men det räknas med att en stor del är tillbaka till matchen mot Leksand.

Notera att

  • Sju av Leksands åtta senaste vinster har kommit på hemmaplan.
  • Leksands Jon Knuts har inte gjort mål sedan 6 december.
  • Oscar Sundh i HV71 har gjort åtta poäng på sina tio senaste matcher.
  • HV71 har vunnit sex av sina sju senaste bortamatcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LIFHV71.