Jensen kungen i målfesten på Hovet

14 februari 2017 21:47
#DIFBIF

Djurgården och Brynäs bjöd på en riktig holmgång. Efter elva mål hade förstås flera spelare en fin kväll, men ingen var så lyckad som Brynäs Jesper Jensen.

Djurgården valde att komponera om en del i sina formationer inför matchen. Bland annat sattes Calle Ridderwall tillsammans med Linus Johansson och Mikael Ahlén och det visade sig bli en riktig succé. Trion skapade en hel del och låg bakom båda Djurgårdens mål i den första perioden. 1-0 satte Johansson med en styrning och 2-0 Ahlén med ett direktskott.

– Vi hade testat att spela ihop i slutet av ett par matcher tidigare och fått bra tryck, så nu testade vi från start, sa Ahlén till C More i pausen.

Brynäs hittade rätt en gång i första. I en snabb spelvändning satte Kevin Clark sitt 17:e mål för säsongen.

Dansk dynamit bakom vändningen

I andra perioden föll målen i rask takt. Först kvitterade Brynäs till 2-2 och det var bara den första av totalt tre kvitteringar av gästerna i andra. Djurgården var i ledningen med såväl 3-2 som 4-3, men Brynäs kom tillbaka.

I Djurgården fick Linus Hultström måljubla igen efter 19 mållösa matcher i rad. För Brynäs var det Jesper Jensen som var den stora poängmakaren, assist i första och både mål och assist i andra.

Hans produktion skulle fortsätta, men innan dess tog Djurgården ledningen i powerplay genom Linus Johansson igen.

Brynäs pressade i slutet för en kvittering och den kom genom Lucas Carlsson, assisterad av Jensen.

Förlängningen blev bara sex sekunder gammal, sedan avgjorde matchens spelare - Jesper Jensen. Den som hängt med i räkningen kan sammanfatta fem poäng för dansken som givetvis blev den stora hjälten för Brynäs som därmed tog sin tredje raka seger. En enda gång var Gävlelaget i ledningen i matchen, nämligen sex sekunder in i förlängningen vid resultatet 5-6.

– Vi gör ändå en bra match, men misslyckas med att ta bort deras kedja med Jensen i spetsen, det är tungt givetvis, sa Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More efteråt.