Broc Little sänkte Luleå igen

14 februari 2017 21:15
#LHCLHF

Broc Little hade sju poäng mot Luleå under säsongen - inför kvällens drabbning. Efter var han uppe i nio när Linköping tog sjätte raka vinsten.

Linköping var rejält formstarkt innan uppehållet och hade vunnit tio av de elva senaste matcherna, varav sex raka hemma i Saab Arena. Även lagets poängkung Broc Little var het och hade dessutom gjort sju poäng mot tisdagens motståndare Luleå under säsongen - det skulle bli fler.

Det var gästerna som var det bättre laget i den första akten och Marcus Högberg fick jobba hårt, framförallt i inledningen på perioden. Den bästa chansen hade dock Broc Little, men sköt över Joel Lassinanttis överliggare från nära håll.

Den andra perioden var en otrolig scenförändring där Linköping vann skottstatistiken med 19-2. Hemmalaget kom ut som ett helt nytt lag och sköljde över Luleå i anfallsvåg efter anfallsvåg. Under lång tid höll Lassinantti tätt, men till slut skulle han få kapitulera. Broc Little snurrade friskt innan han satte upp Ken Andre Olimb som direktsköt in 1-0. Littles succé mot Luleå skulle forsätta när det var hans tur att raka pucken i mål efter fint förarbete av Anton Karlsson och Emil Sylvegård. Målet betydde 2-0 till hemmalaget och amerikanens nionde (!) poäng mot norrbottningarna under säsongen.

"Riktigt, riktigt bra"

Den tredje perioden blev chansfattig, Linköping hade kontroll på handlingarna och det blev aldrig spännande. Marcus Högberg gjorde 10 räddningar i perioden och 20 totalt för en hållen nolla. I och med segern klev östgötarna upp på lika många poäng som trean HV71 i tabellen då Jönköpingsklubben föll i bortamötet med Leksand. Vinsten var dessutom Linköpings sjätte raka i SHL och sjunde raka på hemmaplan.

– Första perioden var vi sega, men andra är riktigt, riktigt bra och vi äger det mesta och trycker tillbaka Luleå. Vi försvarar oss bra i tredje, tar bra beslut och spelar av matchen på ett bra sätt. Högberg är bra idag, men får samtidigt riktigt bra hjälp framför honom, sa Linköpings tränare Dan Tangnes i C More.