Hemma
Linköping
LHC
Borta
Luleå
LHF

Sänker Broc Little Luleå igen?

14 februari 2017 13:00
#LHCLHF

Linköping och Luleå har mötts tre gånger under säsongen och östgötarna har vunnit två av mötena. Under segermatcherna har Broc Little gjort sju poäng och siktar återigen på att sänka norrbottningarna.


Formkollen

Linköping är i riktigt bra form, har vunnit tio av de elva senaste och just nu fem raka matcher. Hemma i Saab Arena har klubben också gått urstarkt och vunnit de sex senaste matcherna. I lagets senaste match innan uppehållet besegrades rivalen HV71 med 2-3 efter straffläggning. Linköping var under långa stunder utspelat, men har börjat att hitta vägar att vinna även när spelet inte riktigt stämmer. Östgötarna ligger fyra i SHL och har tre poäng upp till HV71 som är trea, dock med en match mindre spelad.

Tabellnian Luleå har det tungt för tillfället och har tre raka förluster. På bortaplan är facit fyra raka nederlag och klubbens senaste trepoängare i ligan kom den 26:e december. Det vill nog till för Luleå att segrarna börjar dugga tätt då det endast skiljer två poäng ner till Djurgården under strecket.

Läget i lagen

I faktarutan nedan listas de spelare som saknades i lagens matchtrupper innan uppehållet.

Notera att

  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCLHF
  • Lagen har mötts tre gånger. Luleå vann det första mötet medan Linköping segrade i de två senaste.
  • Under Linköpings två segermatcher mot Luleå under säsongen har amerikanen Broc Little gjort ett mål och sex assist.
  • Filip Gustavsson har vaktat kassen i Luleås två senaste matcher, men Joel Lassinantti har nollat Linköping en gång under säsongen och väntas starta på tisdagen.
  • Anton Hedman är en av SHL:s flitigaste tacklare med 79 bröstvärmare, vilket är fjärde flest i SHL.