Moralen fixade segern för Färjestad

29 november 2016 21:46
#VLHFBK

Växjö dominerade den första perioden mot Färjestad. Men Färjestad gav aldrig upp och kom ikapp för att sedan knipa bonuspoängen efter en läcker straffläggning.

Det var Växjö för hela slanten i den första perioden mot Färjestad. Hemmalaget sköljde över gästerna och det dröjde inte länge innan Joakim Hillding hittade rätt fram till 1-0 efter ett mönsteranfall.

Färjestad hade problem med tempot till en början och drog dessutom på sig utvisningar som resulterade i mer press för Växjö. Geoff Platt utökade till 2-0 innan första perioden var över som Växjö dessutom vann med 16-3 i skott.

Det var inte samma dominans för hemmalaget i den andra perioden. Det dröjde som exempel hela nio minuter innan det första skottet i den andra perioden kom på mål, och Färjestad hade jämnat ut spelet.

Närmare målmässigt skulle gästerna också komma. Andreas Jämtin glömdes bort i anfallet och kunde mellan benen hitta rätt på Joakim Ericsson fram till 2-1.

Första målet för Björn Svensson

Det svängde och var fortsatt hett mellan lagen till en början i den tredje perioden, men allt eftersom tog gästerna över mer och mer. Mot slutet var det ren forcering från gästerna och med mindre än tre minuter kvar satt 2-2 i nät genom Björn Svensson. Hans avslut i krysset var hans första mål i Färjestads-tröjan.

Växjö hade sedan i förlängningen chansen med en man mer, men lyckades inte hitta rätt och matchen togs till straffar. Där bjöds vi på den ena läckra straffen efter den andra innan Per Åslund avgjorde för gästerna efter att ha satt tre straffar i rad.