Nörstebö avgjorde för Frölunda

16 februari 2017 21:31
#FHCDIF

Frölunda och Djurgården bjöd på en jämn och spännande match i Scandinavium. Trots totalt 60 skott på mål hittade bara tre puckar in i nät, där Frölunda avgjorde i förlängningen.

Niclas Bergfors tog på sig Djurgårdströjan för första gången efter klubbytet häromdagen och satte full fart direkt tillsammans med kedjekamraterna Daniel Brodin och Matt Anderson.

– Ja vi fick en bra start och Matt hängde dit den direkt. Jag försöker bara ha kul och röra på benen så mycket som möjligt och hitta kemin, sa Bergfors till C More i den första pausen.

Målet kom redan efter 20 sekunder och innebar alltså en smakstart för gästerna.

Det var högt tempo och Frölunda spelade efter halva perioden ut hela sitt register i powerplay. Casey Wellman avslutade och det var 1-1 efter en period.

I andra turades lagen om att skapa en del längre anfall och därmed vaska fram lite chanser. Inga mål föll, Djurgården vann skotten med 11-7 och hade lite mer av spelet.

"Det stjäl energi"

Frölunda började tredje perioden starkt och Djurgården tog time out för att samla sig. Det gjorde gästerna och det stod sedan och vägde.

Matchen fick avgöras i förlängning och det var Frölunda som var starkast där. Mattias Nörstebö matchhjälte efter att han tog hand om sin egen retur. Djurgården har bara segrat i tre av de 14 matcher laget spelat som varit oavgjorda efter ordinarie tid.

– Vi är bra, men behöver hitta sätt att vinna en sådan här match. Tyvärr är vårt powerplay inte bra och det stjäl energi, och i förlängningen gäller det att vinna sin man mot man, vilket inte gick vägen, sa Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More efteråt.