Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Djurgården
DIF

Hittar Frölunda hemmaformen igen?

16 februari 2017 13:00
#FHCDIF

På de fyra senaste hemmamatcherna har Frölunda lämnat isen som förlorare tre gånger. Det är inte likt tabelltvåan i Scandinavium, och är ett facit man säkerligen vill förbättra. Gör man det när Djurgården gästar, och sätter samtidigt fortsatt press om serieledningen?


Formkollen

Det är inte rättvist att prata om dålig form för Frölunda, men årets CHL-mästare har vacklat lite resultatmässigt på senaste tiden, om man jämför med hur det sett ut under stora delar av säsongen. Fem av de åtta senaste matcherna har slutat med förlust varav tre av de fyra senaste hemmamatcherna.

Men efter uppehållet, med en CHL-vinst i bagaget, startade Frölunda upp motorerna igen genom att besegra Malmö på bortais efter en imponerande vändning i den tredje perioden. Kanske kan det vara starten på en ny formtopp lagom till seriens slutskede?

Nu ställs Frölunda mot Djurgården. Stockholmarna har haft det tungt den senaste tiden, och har haft svårt att bärga de poäng som laget är i stort behov av. Senast blev det förlust mot Brynäs trots att Djurgården hade ledningen flera gånger om. Det var också Djurgårdens sjätte raka förlust, och laget har också halket ner i tabellen och är nu under slutspelsstrecket.

Läget i lagen

Johan Sundström och Filip Westerlund vart inte med i laguppställningen i Frölundas senaste match.

Djurgården har Alexander Fällström på skadelistan sedan lång tid tillbaka, i övrigt är laget relativt skadefritt.

Notera att

  • Djurgården har inte vunnit en bortamatch mot något av lagen topp 5 denna säsong.
  • Frölunda har gjort mål i samtliga hemmamatcher man spelat.
  • Frölunda har inte förlorat två hemmamatcher i rad denna säsong.
  • Lagkaptenen Calle Ridderwall stod för tre assist i senaste matchen för Djurgården.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCDIF.