Hoppet lever för Rögle - tog tredje raka

17 februari 2017 21:39
#FBKRBK

Rögle fortsätter att vinna i SHL och har intensifierat jakten på säker mark. I kväll kom tredje vinsten i rad borta mot Färjestad, Bryan Lerg och Jack Connolly var ledande med två poäng var.

Två lag på jakt ställdes öga mot öga under fredagskvällen. Hemmalaget Färjestad hade siktet inställt på topp sex, gästande Rögle att undvika kval för att hänga kvar i SHL.

Det var en jämn matchinledning, men en utvisning ställde till det för Rögle. Magnus Nygren på blålinjen hittade Milan Gulas som i sin tur lade en backhand över centrallinjen till Johan Ryno som kunde skjuta mot tom kasse då Anders Lindbäck var helt överspelad. Rögle tog över mer och mer av spelet och vann skottastistiken med 11-5 i första perioden, men fick inte hål på Stefan Steen.

I den andra aktens inledning fick Rögle ett powerplay. Då åkte sig Joakim Nygård fri från egen zon, kom en mot en med Anders Lindbäck, men istället för att skjuta droppade han elegant pucken till Linus Persson som bara behövde raka in pucken i mål fram till 2-0 och mål i boxplay.

Rögle skulle inte ge sig för det för två snabba mål såg till att det var utjämnat. I numerärt överläge pricksköt Edwin Hedberg in 2-1 och 31 sekunder senare lyckades Kevin Marshall panga in 2-2 från blålinjen och det var utjämnat. Lagen fortsatte efter det att skapa chanser, men 2-2 stod sig efter 40 minuters spel.

13 poäng upp till Örebro

I den tredje perioden fick Färjestad ett jätteläge att ta ledningen då laget fick spela fem mot tre i en minut och 43 sekunder. Det ville sig dock inte för Karlstadklubben, istället kunde Taylor Matson direkt från utvisningsbåset göra 3-2 till Rögle. Kort därefter kom även 4-2 när Felix Schütz raka in en retur från Stefan Steen.

Efter 12:51 satte Linus Persson sitt andra mål för aftonen fram till 3-4. Färjestad inledde efter reduceringen sin jakt på en kvittering, men med knappt fyra minuter kvar satte duktige Bryan Lerg 3-5 till Rögle. Färjestad lyckades visserligen tröstmåla genom Joel Eriksson Ek men kom inte närmare än så och fick se sin fem matcher långa förlustsvit brytas.

Segern för Rögle var klubbens tredje raka och laget från Ängelholm har nu 13 poäng upp till Örebro på säker mark.

– Det var en riktigt bra match av oss, vi slet i varje situation och gav allt för varandra. Det betalade av sig idag, sa Rögles Taylor Matson i C More.