Femte raka för Växjö, fyra poäng från Emil Pettersson

18 februari 2017 18:10
#LIFVLH

Växjö och Emil Pettersson fortsätter att vara ett fantastiskt giftermål. Idag kom fyra nya poäng från forwarden när Leksand kördes över på bortais och serieledningen utökades.

Det var botten mot toppen som drabbade samman i Tegera Arena på lördagseftermiddagen. Serieledande Växjö skulle också göra första målet när Philip Holms avslut från blålinjen letade sig in bakom Atte Engren. I powerplay utökade sedan Tuomas Kiiskinen lagets ledning när han skickade en isare förbi den finländske burväktaren. Leksand saknade inte alls chanser och hade flera frilägen, men det grinade emot Dalaklubben. Inte minst när Johan Porsbergers skott skickades iväg på mållinjen. Istället skulle Växjö även göra 0-3 när Emil Pettersson hittade en nätmaska vid bortre stolpen efter 14:06. Målet betydde att stjärnan gjort ett mål och två assist under de första 20 minuterna.

Den andra perioden inleddes med två skott i målramen för Växjö. Efter det jämnades spelet ut något, men Växjö skulle hitta nätet bakom Engren även i period två. Oliver Bohm sköt från blålinjen och på returen kunde Erik Josefsson sätta 0-4.

Eriksson häll nollan

Samme Josefsson skulle bli tvåmålskytt i period tre när han mycket elegant styrde in 0-5. Det skulle till slut bli 0-6 när Tuomas Kiiskinen, framspelad av Emil Petterssons, nätade för sitt andra mål. Petterssons assist innebar hans tredje assist i matchen, fjärde poäng totalt och tillsammans med Joacim Eriksson, som höll nollan, fick han ikläda sig rollen som matchhjälte.

Segern var Växjös femte raka i SHL och laget utökade även serieledningen i och med att Frölunda föll i Luleå. Nu har smålandsklubben fem poäng tillgodo i tabelltoppen.

– Det var skönt att vinna och hålla nollan, grabbarna framför gör det riktigt bra, sa Växjös burväktare Joacim Eriksson till C More.